iPad Pro zakelijk gebruik

‘Apple werkt aan 10,5-inch iPad Pro voor 2017, AMOLED in 2018’

Apple gaat in 2017 een 10,5-inch iPad Pro uitbrengen en wil in 2018 overstappen op iPads met AMOLED-schermen, voorspelt Ming-Chi Kuo.

Apple heeft een 10,5-inch iPad Pro gepland voor 2017. En een jaar later komt er een ‘revolutionaire’ iPad met AMOLED-scherm op de markt. Dat zijn de voorspellingen van analist Ming-Chi Kuo, die vaak juist zit met zijn inschattingen.

iPad Pro zakelijk gebruik

iPad met AMOLED in 2018

Kuo verwacht dat Apple in 2017 drie iPad-modellen op de markt brengt, waaronder een nieuwe 10,5-inch iPad Pro. Voor de revolutionaire veranderingen moeten we wachten tot 2018. Dan krijgt de iPad een andere behuizing en een AMOLED-scherm. Kuo schrijft het in een notitie aan investeerders, die in handen is gekomen van Apple Insider.

iPad Pro 2 met 10,5-inch scherm

Volgens Kuo heeft Apple voor een rustige ontwikkeling gekozen wat hardware betreft. Voor 2017 kunnen we rekenen op drie modellen die vrijwel hetzelfde zijn als de huidige iPads. Tussen de grootste 12,9-inch iPad Pro 2 en de kleinere 9,7-inch komt er nog een middenklasse-model van 10,5-inch, verwacht Kuo. De twee grootste modellen draaien op een A10X-chip van TSMC, die gemaakt is met een 10mn-proces.

9,7-inch wordt instapmodel met mindere specs

Waarom 10,5-inch? Volgens Kuo kan het aansluiting vinden in zakelijke markten en het onderwijs. Op termijn zal 10,5-inch het huidige formaat van 9,7-inch vervangen. Er zal volgend jaar nog wel een 9,7-inch iPad verschijnen, maar die heeft minder goede specs, zoals een A9X-processor die eveneens door TSMC wordt gemaakt. Ook de huidige 9,7-inch iPad Pro draait op zo’n processor. Het 9,7-inch model zal dus vooral dienst gaan doen als instapmodel.

iPad Pro zakelijk met Evernote

iPhone al in 2017 met OLED
Het zal allemaal weinig effect hebben op de verkoopcijfers van Apple, verwacht Kuo. Ondanks de verbeterde specs zullen de verkoopcijfers van de iPad gaandeweg dalen in aanloop naar de ‘revolutionaire’ vernieuwingen in 2018. Dat jaar zal Apple een flexibel AMOLED-scherm gaan toepassen, wat zal kunnen leiden tot nieuwere gebruikersinterfaces. Ook de iPhone zou zo’n route volgen: volgens meerdere analisten gaat Apple al in 2017 voor het eerst een OLED-scherm toepassen en zal de behuizing helemaal van glas zijn gemaakt. Er wordt ook gesproken over een dual-curve design, waarbij het glas aan de zijkanten nog een stukje doorloopt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2016, 8:44
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad pro
Device iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.