iPad 9,7-inch van 2017.

‘Apple komt in 2018 met nieuwe goedkopere 9,7-inch iPad’

Apple zou van plan zijn om volgend jaar een opvolger van de 9,7-inch iPad uit te brengen. Het nieuwe model zou goedkoper zijn dan het iPad-model van dit voorjaar.

Apple bracht in maart van dit jaar de 9,7-inch iPad uit, de officieuze opvolger van de iPad Air 2. Deze iPad was een stuk lager geprijsd dan de iPad Pro-serie. Volgens Digitimes is Apple van plan om komend jaar een opvolger van dit model uit te brengen.

‘Nieuwe 9,7-inch iPad in 2018’

De 9,7-inch iPad is momenteel één van de goedkopere iPad-modellen, naast de wat oudere iPad mini 4. Dit model wordt in Nederland verkocht vanaf €409, terwijl dit bedrag in de VS ligt op $329. Volgens bronnen bij leveranciers wordt het nieuwe model in 2018 nog een slag goedkoper. De prijs zou in VS liggen op ongeveer $259, wat in Nederland uit zou komen op ongeveer €339.

iPad 9,7-inch van 2017.

Apple zou met het nieuwe model vooral de focus leggen op mensen die op zoek zijn naar een relatief goedkope tablet. Ook voor de zakelijke markt zou deze iPad een aantrekkelijkere optie zijn. Het nieuwe model zou in het tweede kwartaal van 2018 verschijnen, dus ergens rond het voorjaar. Over de exacte specificaties hebben de bronnen geen uitspraken gedaan. Het lijkt onwaarschijnlijk dat zo’n nieuw goedkoper model nieuwe technieken als TrueDepth krijgt. Waarschijnlijk gaat het om iets betere specificaties, terwijl Apple ook het scherm nog iets kan verbeteren ten opzichte van het model van dit voorjaar.

Apple is daarnaast van plan om volgend jaar een compleet nieuwe iPad Pro uit te brengen. Volgens de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo, heeft de nieuwe iPad Pro een geheel nieuw design dat vergelijkbaar is met de iPhone X. De thuisknop zou dan ook verdwijnen, waardoor dit model ook met Face ID werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2017, 10:39
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad
Device iPad 9,7" [2017]

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.