Encrypto-App

Met Encrypto versleutel je bestanden op de Mac in een handomdraai

Voorzie je belangrijke bestanden van een encryptie met Encrypto, en verstuur ze vervolgens meteen naar iemand vanuit de app.

Encrypto-MacAan het online versturen van belangrijke documenten kleven de nodige risico’s, dus kan een goede versleuteling geen kwaad. Met Encrypto voorzie je bestanden op de Mac snel van encryptie, zodat je ze daarna met een gerust hart kunt versturen.


Veel gebruiksvriendelijker dan Encrypto worden apps niet. Door simpelweg de bestanden in het venster van de applicatie te slepen kun je ze selecteren, waarna je een wachtwoord opgeeft voor de ontvanger om je documenten de decrypten.

Vervolgens word je getrakteerd op een flitsende animatie en is het aan jou om via het share-menu het programma te kiezen waarmee je jouw zojuist versleutelde bestand mee wilt versturen. Mail en Berichten bijvoorbeeld, of kies voor ‘Save As’ om op je harde schijf op te slaan.

De app geeft je direct de mogelijkheid om het originele bestand te verbergen, dankzij een integratie met de Hider 2: Encrypt and Password Protect Files-app die ook afkomstig is van ontwikkelaar MacPaw Inc.

Encrypto-Wachtwoord

Bestanden ook naar Windows-gebruikers te sturen

Encrypto voorziet je bestanden van de zogenaamde AES-256 encryptie, een veelgebruikte standaard die ervoor zorgt dat je bestanden niet zomaar onderschept en geopend kunnen worden. Omdat Encrypto zowel op Mac als Windows beschikbaar is, maakt het niet uit naar wie je de bestanden stuurt, zolang de verzender en ontvanger allebei maar gebruik maken van Encrypto.

Door een document te voorzien van een wachtwoordhint kun je het voor de ontvanger gemakkelijk maken om het correcte wachtwoord te raden, al moet je met deze hints uiteraard wel voorzichtig zijn. Een versleuteld document met een overduidelijke wachtwoordhint maakt die hele encryptie immers nogal overbodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.