iOS 6 uitgelicht: nieuw uiterlijk voor de App Store

Apple introduceert een totaal nieuwe versie van de App Store in iOS 6, waarmee je apps kunt downloaden zonder de winkel te verlaten en je favoriete apps op Facebook kunt liken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

App Store uitgelichtGisteravond kondigde Apple iOS 6 aan op WWDC, de nieuwe versie van het besturingssysteem voor de iPhone, iPad en iPod touch. Een aantal functies werd tijdens de presentatie uitgebreid getoond, maar er werd minder uitgebreid gekeken naar één van de grotere veranderingen: een totaal nieuw uiterlijk voor de App Store.

De nieuwe App Store ziet er anders uit, maar heeft ook een aantal nieuwe functies. Het is bijvoorbeeld mogelijk om leuke apps via Facebook van een like te voorzien en om een app te downloaden zonder de App Store automatisch te verlaten. In dit artikel bespreken we de meest interessante toevoegingen aan de App Store.

Nieuw ontwerp

Het ontwerp van de nieuwe App Store en iTunes is totaal anders dan in vorige versies van iOS. Je navigeert nu door apps via een horizontale balk, in plaats van een ouderwetse lijst. Het nieuwe overzicht laat zien hoe een app heet, in welke categorie hij staat en hoeveel hij kost. De sterrenwaardering die in de oude App Store stond, is van de overzichtspagina’s verdwenen.

Apps liken op Facebook

App Store reviewsOpen je een app, dan zijn er drie tabbladen waarmee je de omschrijving, reviews en gerelateerde apps kunt bekijken. Vooral de reviews-pagina is hierbij interessant: boven alle App Store-besprekingen staat namelijk een like-knop, zodat je op Facebook kunt laten zien wat je van een app vindt. Bij deze knop staat ook aangegeven wie van je vrienden hem al eerder van een like heeft voorzien. De nieuwe knop maakt het makkelijker om op basis van vrienden een app te kopen.

Like je een app, dan komt dit automatisch te staan in je timeline op Facebook. Door op de link die hierbij hoort te klikken kunnen al je vrienden vanaf daar de app bekijken. De like-functie in de App Store kwam eerder al voorbij in verschillende geruchten over een totaal nieuwe App Store.

Apps downloaden zonder de App Store te sluiten

App Store downloadingDownload je vanuit de nieuwe App Store een iPhone-app, dan word je niet langer naar het beginscherm gestuurd. In plaats daarvan verschijnt er bovenop het App Store-icoon van je gedownloade app een balk, die aangeeft of hij al bijna is geïnstalleerd. Daarna verandert de de knop ‘download’ in ‘open’, waar je op kunt drukken om richting de app te gaan.

Omdat de App Store je niet langer naar het beginscherm stuurt wanneer je een app installeert, worden nieuwe apps voorzien van een blauwe strook met de tekst ‘Nieuw’, die aangeeft dat je ze pas net hebt gedownload. Op die manier kun je makkelijk je huidige apps onderscheiden van je pasgedownloade apps. Start je een app eenmaal op, dan verdwijnt de blauwe strook van het icoon.

App Store nieuw beginscherm

Updaten zonder in te loggen

Installeer je updates via de nieuwe App Store, dan hoef je volgens verschillende ontwikkelaars niet langer in te loggen met je Apple ID om het proces te starten. De oude versie van de App Store deed dit wel, om op deze manier te verifiëren dat de app inderdaad aan je account is gekoppeld.

Beschikbaar in bèta iOS 6

De nieuwe App Store is op het moment te gebruiken in de bèta-versie van iOS 6, die beschikbaar is gesteld aan ontwikkelaars. In de herfst van 2012 zal iOS 6 beschikbaar worden gesteld voor de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPad 2, derde generatie iPad en de vierde generatie iPod touch.

Let op! Beta’s van iOS 6 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik en kunnen niet gebruikt worden door gewone gebruikers tenzij de UDID van het iOS-apparaat bij Apple staat geregistreerd. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 6-betasoftware.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Screenshots: @NathanSakoetoe
Video: iDownloadBlog.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.