iOS 17 Update

Apple brengt iOS 17.3.1 en meer met bugfixes uit

Apple heeft iOS 17.3.1 uitgebracht, naast iPadOS 17.3.1, macOS Sonoma 14.3.1 en watchOS 10.3.1. Het gaat om een hele reeks updates, waarin vooral bugs zijn opgelost. Er zitten geen nieuwe functies in, maar het wordt wel aangeraden om snel te updaten.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft een plotselinge tussentijdse updateronde uitgevoerd, bestaande uit iOS 17.3.1, iPadOS 17.3.1, macOS Sonoma 14.3.1 en watchOS 10.3.1. Het gaat hier niet om grote nieuwe functies, maar om bugfixes en verbeteringen in de beveiliging. Het gaat hier vooral om onzichtbare verbeteringen, maar dat maakt deze updates niet minder belangrijk.

iOS 17.3.1 en meer beschikbaar

Het gaat om de volgende buildnummers:

  • iOS 17.3.1 en iPadOS 17.3.1: 21D61
  • macOS 14.3.1: 23D60
  • watchOS 10.3.1: 21D50

Apple maakt in de releasenotes van iOS 17.3.1 melding van een specifiek probleem met het overlappen van teksten. Daarnaast zijn belangrijke beveiligingsoplossingen doorgevoerd.

Deze update bevat probleemoplossingen voor je iPhone, waaronder:
Tijdens typen was het mogelijk dat tekst onverwacht overlapte of werd gedupliceerd

Deze update bevat belangrijke beveiligingsoplossingen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers. Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina:
https://support.apple.com/kb/HT201222

Bij macOS Sonoma 14.3.1 is ook bekend wat er nieuw is: deze update lost een bug op waardoor tekst willekeurig werd vervangen tijdens het typen. Er waren al verschillende klachten over dit probleem, dat zich al sinds oktober vorig jaar voordeed in onder andere voordeed de Mail-app en Berichten-app.

iOS 17.3.1 downloaden

Om iOS 17.3.1 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via je computer. Sluit daarvoor je iPhone met een kabel aan aan je Mac en open de Finder (of iTunes in macOS Mojave of ouder). Windows-gebruikers openen iTunes. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Bekijk ook

iPhone updaten: zo kun je de nieuwste iOS-versie installeren

Hoe kun je de software op je iPhone bijwerken naar de nieuwste versie van iOS? In deze tip leggen we uit hoe de iPhone updaten werkt, met of zonder computer.

Gebruikte je een testversie en wil je geen beta’s meer ontvangen? Vergeet je niet af te melden voor het betaprogramma mocht je geen beta meer willen draaien.

Bekijk ook

Zo kun je je afmelden voor de beta's van iOS, watchOS, macOS en tvOS

Als je geen publieke betaversies van iOS, iPadOS, watchOS, macOS en tvOS meer wilt installeren, kun je je hiervoor eenvoudig afmelden. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

Waarom zie ik de update (nog) niet?

Het kan soms even duren voordat jij de update op jouw toestel te zien krijgt. Dat heeft ermee te maken dat Apple deze updates gefaseerd uitrolt. Hoe dit zit lees je in dit artikel: Dit is waarom het langer duurt voordat iOS-updates automatisch geïnstalleerd worden. Als het na een tijdje nog niet lukt om iOS te updaten, lees dan ons artikel over iOS-installatieproblemen.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat

iOS 17

iOS 17 is de nieuwste software-update voor de iPhone, die in september 2023 uitgebracht is. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe interactieve widgets, vernieuwde Telefoon-app met aangepast belscherm, de vernieuwde Stand-by modus in horizontale weergave en meer. Lees hier over de beste iOS 17 functies, de leukste iOS 17 ontdekkingen, welke iPhones geschikt zijn voor iOS 17 en meer.

iOS 17

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.