iOS 13 en iPadOS 13

Apple brengt iOS 13.2.2 en iPadOS 13.2.2 uit met fix voor multitasking-probleem

Apple heeft weer een kleine update uitgebracht voor de iPhone en iPad. Het gaat om iOS 13.2.2. In de update lost Apple een aantal bugs op, waaronder het ongewenst afsluiten van apps.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Onlangs bracht Apple iOS 13.2 uit, waar weer een aantal nieuwe functies in toegevoegd zijn. Daarin werden ook bugs verholpen, maar dat bleek niet genoeg: Apple heeft nu een vervolgupdate uitgebracht. iOS 13.2.2 lost alweer een hele reeks bugs op. Eén van de bugs die is opgelost, is het probleem met multitasking waarbij apps in de achtergrond snel afgesloten werden. In iOS 13.3 beta had Apple de bug ook al opgelost, maar die is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars en publieke testers.

Je vraagt je misschien af waar iOS 13.2.1 is gebleven en of Apple die heeft overgeslagen, maar dit was een tussentijdse update voor alleen de HomePod.

iOS 13.2.2 en iPadOS 13.2.2 beschikbaar

Apple is nog niet klaar met de bugs van iOS 13. Hoewel de afgelopen updates veel goeds gebracht hebben, is er momenteel ook een probleem met apps die in de achtergrond sneller afgesloten worden. Hierdoor moet een app opnieuw opstarten, zodra je voor korte tijd een andere app gebruikt.

Bekijk ook

iPhone-gebruikers klagen over apps die snel in achtergrond afsluiten [poll]

Sinds iOS 13.2 klagen steeds meer iPhone-gebruikers dat apps op de achtergrond hardnekkig afgesloten worden. In plaats van dat je in een app snel verder kan gaan waar je gebleven was, wordt deze helemaal opnieuw opgestart.

Uit onze poll bleek dat 56% van de stemmers zegt hier last van te hebben, al speelt het bij een groot aantal gebruikers niet bij alle apps. Apple heeft in iOS 13.2.2 nog meer bugs opgelost. Die vind je in onderstaande releasenotes.

iOS 13.2.2 releasenotes

iOS 13.2.2 bevat probleemoplossingen en verbeteringen voor je iPhone. Deze update bevat:

  • Oplossing voor een probleem waarbij apps die in de achtergrond werden uitgevoerd, onverwachts werden gestopt
  • Oplossing voor een probleem waarbij de iPhone na een telefoongesprek tijdelijk de verbinding met de mobiele voorziening verloor
  • Oplossing voor een probleem waarbij mobiele date tijdelijk niet beschikbaar was
  • Oplossing voor een probleem waarbij voor Exchange-accounts antwoorden op e-mailberichten die waren gecodeerd met S/MIME onleesbaar werden
  • Oplossing voor een probleem waarbij eenmalige aanmelding met Kerberos in Safari kon leiden tot een verzoek om authenticatie
  • Oplossing voor een probleem waarbij het opladen werd onderbroken bij accessoires die werken via YubiKey Lightning

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina:
https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

iOS 13.2.2 downloaden
Om iOS 13.2.2 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes of de Finder. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes of de Finder in macOS Catalina. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

https://www.iculture.nl/tips/over-the-air-updaten-ota-iphone-ipad/

Zit je op de beta van iOS 13.2, dan moet je mogelijk eerst het betaprofiel verwijderen voordat je kan updaten. Je doet dit via Instellingen > Algemeen > Profiel. Vervolgens kun je de update downloaden en installeren volgens de stappen hierboven.

Bekijk ook

Zo kun je je afmelden voor de beta's van iOS, watchOS, macOS en tvOS

Als je geen publieke betaversies van iOS, macOS en tvOS meer wilt ontvangen, kun je je hiervoor eenvoudig afmelden. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 13

iOS 13 is de grote 2019 software-update voor de iPhone, die sinds september van dat jaar te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13
47 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.