Appkiezer op de iPhone

iPhone-gebruikers klagen over apps die snel in achtergrond afsluiten [poll]

Maakt multitasking onmogelijk
Sinds iOS 13.2 klagen steeds meer iPhone-gebruikers dat apps op de achtergrond hardnekkig afgesloten worden. In plaats van dat je in een app snel verder kan gaan waar je gebleven was, wordt deze helemaal opnieuw opgestart.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 7 november: iOS 13.2.2 is uit waarin dit probleem is opgelost.

Ondanks de vele updates lijken de problemen in iOS 13 nog niet voorbij. Sterker nog, sinds iOS 13.2 uit is zijn er meer klachten over het beheer van het werkgeheugen op de iPhone. Op het forum van MacRumors klagen gebruikers al sinds iOS 13 over een probleem waarbij apps die in de achtergrond staan sneller afgesloten worden en sinds iOS 13.2 lijkt dit probleem hardnekkiger geworden.

‘Apps in iOS 13 sluiten sneller af in achtergrond’

Normaal gesproken wordt een app in een ‘bevroren’ status geplaatst als deze in de achtergrond verdwijnt. Hierdoor kun je weer verder gaan waar je mee bezig was op het moment dat je de app weer opstart, zonder dat deze opnieuw geladen wordt. Zo kun je bijvoorbeeld verder kijken in een YouTube-filmpje als je tussendoor een e-mail of berichtje gestuurd hebt. Sinds iOS 13 en voornamelijk iOS 13.2 klagen gebruikers dat dit niet meer mogelijk is, waardoor multitasking niet meer goed werkt.

Ook ontwikkelaars hebben dit opgemerkt. Marco Arment, ontwikkelaar van de podcast-app Overcast, merkt dit sinds de beta’s van iOS 13.2. Hij krijgt veel meldingen van Overcast-gebruikers die er nu ook nog last van hebben. Ontwerper Nick Heer merkt ook het veranderende gedrag. Hij bekeek een recept in Safari en zat in een gesprek in de Berichten-app. Telkens als hij tussen de twee wisselden, werden ze helemaal opnieuw geladen. Ook heeft Safari problemen met het open houden van een enkel tabblad. Bovendien komen de klachten niet alleen van iPhone-gebruikers, want het speelt bij sommigen ook op de iPad.

Ondanks de vele klachten, lijkt niet iedereen hier last van te hebben. Op de redactie hebben wij hier geen problemen mee ervaren. Het is nog onduidelijk waar het precies aan ligt, maar het wordt zeer waarschijnlijk veroorzaakt door een bug in iOS 13. Heb jij last van dit probleem? Laat het dan weten in onze poll.

Poll niet zichtbaar? Invullen kan ook hier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 13

iOS 13 is de grote 2019 software-update voor de iPhone, die sinds september van dat jaar te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13
28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.