Apple voegt prestatiebeheer-functie toe aan iPhone 8 en iPhone X in iOS 12.1

Prestaties naar beneden bij slechtere batterij
Apple heeft in iOS 12.1 een aanpassing doorgevoerd op de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X. Als de batterij onder een bepaald niveau komt, kunnen de prestaties naar beneden bijgesteld worden om te voorkomen dat het toestel spontaan uit gaat.

Eind vorig jaar kwam groot in het nieuws dat Apple oudere iPhones bewust trager maakt. In eerdere iOS-versies voegde Apple stiekem een functie toe die de prestaties omlaag schroefde, zodat het toestel niet spontaan uit zou vallen. Eerder bleek al dat Apple van plan was om deze prestatiebeheer-functie uit te breiden naar nieuwe toestellen en in iOS 12.1 is het zover.

iOS 12.1 voegt prestatiebeheer-functie toe

iOS 12.1 kwam onlangs beschikbaar en in ons artikel vind je ook de uitgebreide releasenotes. Onderaan de releasenotes laat Apple weten dat de iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X de functie gekregen hebben die de prestaties automatisch beheert op basis van de kwaliteit van de accu. Dat betekent dat als de batterij van de iPhone 8 (Plus) of iPhone X onder een bepaald niveau komt en de piekprestaties niet aan kan, de algehele prestaties iets trager worden. Apple doet dit om te voorkomen dat je toestel uit zichzelf automatisch opnieuw opstart.

Prestatiebeheer op de iPhone 8.

Bovenstaande melding kan vanaf nu dus in beeld verschijnen op je iPhone 8 of iPhone X. Via de instellingen van je iPhone kun je de vertraging uitschakelen, maar dit heeft wel als gevolg dat de iPhone mogelijk spontaan opnieuw opstart bij ingewikkeldere taken. In onze tip over de Batterijconditie lees je alles over deze prestatiebeheer-functie en hoe je de vertraging kan uitschakelen.

Bekijk ook

Zo werkt 'Batterijconditie' op de iPhone

Met de functie 'Batterijconditie' kun je zien wat de conditie en maximale capaciteit van je batterij is. Je kunt hier ook het vertragen van je iPhone uitschakelen. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt en wat de gevolgen zijn van een vertraagde iPhone.

De beste manier om dit te voorkomen is door de batterij van je iPhone te vervangen. Nog tot en met eind december kun je bij Apple terecht om je batterij goedkoper te vervangen. Je bent dan €29 kwijt, al horen we ook geluiden dat Apple de batterij kosteloos vervangt als je toestel nog binnen de garantieperiode van 1 jaar valt. Merk je dat je dat je iPhone trager geworden is? Dan vind je in onze gids allerlei tips hoe je dit kan aanpakken.

Bekijk ook

Apple verhoogt tarieven voor iPhone-batterijvervanging in 2019

Presteert je iPhone-accu niet zo goed meer? Apple biedt je de mogelijkheid om de batterij te vervangen. In 2018 werd daarvoor een speciaal programma opgezet, maar ook in 2019 kun je nog je batterij voor een relatief schappelijke prijs laten vervangen. In dit artikel vind je de complete uitleg: welke toestellen komen in aanmerking, hoeveel kost het en waar moet je rekening mee houden? In deze FAQ lees je alle details over het batterijvervangingsprogramma.

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 oktober 2018 om 12:43
Onderwerp
Categorie
iDevices

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.