Documents Wi-Fi Transfer.

Wi-Fi Transfer van Readdle’s Documents is een handig alternatief voor AirDrop

Wi-Fi Transfer is een nieuwe handige functie in de Documents-app. Dankzij Wi-Fi Transfer kun je allerlei bestanden overzetten van een Mac of pc naar je iPhone. Het werkt met allerlei verschillende bestandstypen.

Wi-Fi Transfer in Documents

Als je nu een bestand wil overzetten van je Mac naar je iPhone, gebruik je daar waarschijnlijk vaak AirDrop voor. Apple’s AirDrop is een handig hulpmiddel, maar werkt soms ook wat frustratie op AirDrop problemen kan geven. Bovendien werkt AirDrop alleen tussen Apple-apparaten. Readdle, de maker van veel bekende productiviteitsapps, heeft nu Wi-Fi Transfer aan haar Documents-app toegevoegd. Dit werkt niet alleen tussen je Apple-apparaten, maar ook met je Windows-pc.


Documents is een soort alternatief voor Apple’s Bestanden-app. Ook in Documents kun je al je bestanden op een centrale plek beheren. In de nieuwste versie is dus Wi-Fi Transfer toegevoegd. Je gebruikt deze functie door op je Mac of pc naar deze website te gaan. Vervolgens scan je de getoonde QR-code met de Camera-app op je iPhone en tik je op de melding die je naar de Documents-app brengt. Nadat je de verbinding gelegd hebt, zie je op je Mac alle bestanden die in de Documents-app opgeslagen staan. Je kan ze downloaden, maar ook nieuwe bestanden uploaden.

Het handige van deze functie is dat het op elke computer werkt, omdat het via de browser loopt. Ben je dus aan het werk op een computer op school of op je werk, dan is het een kwestie van inloggen en de computer aan je iPhone koppelen. Je toestellen moeten wel met hetzelfde Wi-Fi-netwerk verbonden zijn, maar je kan als alternatief ook een Lightning-kabel gebruiken. Met Wi-Fi Transfer kun je bovendien meerdere soorten bestandstypen tegelijk overzetten, terwijl dat bij AirDrop niet mogelijk is.

Ben je op zoek naar meer AirDrop alternatieven? In onze gids lees je wat de mogelijkheden zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.