iOS 10 bureau, door iCulture

iOS 10 op bijna 8 van de 10 actieve toestellen geïnstalleerd

iOS 10 staat inmiddels geïnstalleerd op bijna acht op de tien actieve iPhones en iPads. De teller voor iOS 10 staat namelijk op 79%, drie procent hoger dan bij de laatste meting anderhalve maand geleden.

iOS 10 bureau, door iCulture
iOS 10 vindt in rap tempo zijn weg naar alle iOS-apparaten die geschikt zijn voor deze versie. Apple heeft namelijk laten weten dat iOS 10 geïnstalleerd is op 79% van alle actieve toestellen. Dat betekent dat iOS 10 op nagenoeg acht van de tien iOS-apparaten geïnstalleerd is.

iOS 10 op 79% van actieve toestellen

iOS 10 op 79% van de actieve toestellen.Met de nieuwe cijfers, die Apple bekendgemaakt heeft op haar ontwikkelaarswebsite, heeft Apple op een haar na de 80% niet gehaald. Dat lijkt echter slechts een kwestie van weken, want anderhalve maand geleden zat iOS 10 nog op 76% van de toestellen. Apple meet deze cijfers aan de hand van bezoekjes aan de App Store. Dat betekent dat de cijfers alleen gebaseerd zijn op actieve toestellen en dus niet de iOS-apparaten die ergens in een la liggen.

iOS 10 staat dus op 79% van alle toestellen die de App Store bezocht hebben. De overige 21% is onderverdeeld tussen iOS 9 (16%) en ouder (5%). Dat betekent dus dat 95% van alle actieve toestellen draait op de twee meest recente versies van iOS. Dat is goed nieuws voor ontwikkelaars, want dat betekent dat zij alleen met deze versies rekening hoeven te houden bij het ontwikkelen van apps en uitbrengen van nieuwe functies. Het overschakelen van 32-bit naar enkel 64-bit zal dan voor de meeste mensen ook geen problemen opleveren.

In iOS 10.3 voegt Apple een functie toe waarmee je kunt controleren welke apps niet werken met toekomstige versies van iOS. iOS 11 zal zeer waarschijnlijk alleen beschikbaar komen voor toestellen met 64-bit processor, waardoor de iPhone 5, iPhone 5c, iPad 4 en iPad mini 1 afvallen. Oude apps die nog niet draaien op 64-bit laten nu je iPhone mogelijk trager werken, omdat ze niet geoptimaliseerd zijn. Zodra iOS 11 uit komt in september 2017, zullen dit soort apps niet meer functioneren. Aangezien iOS-gebruikers in rap tempo hun toestel bijwerken naar nieuwe versies, lijkt dit geen grote problemen op te leveren. Alleen mensen met oudere toestellen vallen dan waarschijnlijk buiten de boot, maar die kunnen gewoon gebruik blijven maken van iOS 10 en de 32-bit versies van apps.

De adoptie van iOS 10 zal in maart alleen maar verder oplopen, want dan verschijnt iOS 10.3. iOS 10.3 bevat allerlei nieuwe functies, zoals Zoek mijn AirPods, verbeteringen voor CarPlay en nog veel meer. Deze verbeteringen zijn mogelijk voor de mensen die nog op iOS 9 zitten een reden om hun toestel eens bij te werken naar iOS 10, mocht hun iPhone of iPad hiervoor in aanmerking komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2017, 20:00
Categorie iOS
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.