iPhone 8 concept met functiepaneel laat zien wat er mogelijk is

Volgens één van de geruchten verruilt Apple Touch ID in de iPhone 8 voor een nieuw functiepaneel. Een nieuwe conceptvideo filosofeert over de mogelijkheden, maar is het ook realistisch?

Concept iPhone 8 filosofeert over functiepaneelDe geruchten over de iPhone 8 volgen elkaar de laatste paar weken snel op. Volgens een van die vele geruchten zou de iPhone 8 een nieuw functiepaneel krijgen dat in de onderste rand van het scherm is verwerkt, waar nu de homeknop voor Touch ID zit. Dit biedt allerlei nieuwe mogelijkheden. Een nieuwe conceptvideo filosofeert alvast wat je met zo’n functiepaneel zou kunnen doen.

iPhone 8 conceptvideo toont mogelijkheden functiepaneel

In onderstaande conceptvideo van Tech Driven Times zien we hoe het functiepaneel gebruikt kan worden voor knoppen om video’s af te spelen en voor het inzoomen van foto’s. Ook zien we hoe het functiepaneel gebruikt kan worden voor snelle toegang tot veelgebruikte apps, als vervanger van de dock. Daarmee krijg je nog een extra rij apps op het thuisscherm. In dit concept is er nog steeds plaats voor Touch ID, dat in het paneel geïntegreerd is. We zien een randloos ontwerp voor het scherm, zoals de geruchten ook voorspellen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Realistisch?
Het lijkt inmiddels redelijk zeker dat de iPhone 8 een zogeheten ‘function area’ krijgt, zoals de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo deze noemt. Hoewel het al snel doet denken aan de Touch Bar van de nieuwe MacBook Pro’s, is dat het volgens Kuo juist niet. Het zou gaan om statische systeemfuncties. Het is dus nog wel de vraag hoe realistisch dit nieuwe concept is, maar fantaseren kan natuurlijk altijd.

Bekijk ook

'iPhone 8 krijgt functiepaneel, geen Touch ID-knop'

Apple wil de Touch ID-knop in de iPhone 8 vervangen door een functiepaneel met virtuele knoppen, zegt analist Ming-Chi Kuo.

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.