Widgets op een iPhone in iOS 10.

iOS 10 loopt achter op iOS 9: nu geinstalleerd op 63% van de actieve toestellen

iOS 10 staat al op een hoop actieve toestellen geïnstalleerd, maar de cijfers lopen wel achter op iOS 9. Van alle actieve toestellen draait 63% nu op iOS 10, terwijl dit een jaar geleden bij iOS 9 nog 70% was.

Widgets op een iPhone in iOS 10.
Toen Apple in oktober aankondigde dat iOS 10 op 54% van alle actieve toestellen geïnstalleerd stond, liep de adoptie al een beetje achter op die van iOS 9 in dezelfde periode een jaar eerder. De afgelopen weken heeft iOS 10 deze achterstand helaas niet in kunnen halen, want iOS 10 staat nu volgens Apple geïnstalleerd op 63% van alle actieve iPhones, iPads en iPod touch-modellen. Dit is een stuk lager dan een jaar geleden het geval was bij iOS 9.

iOS 10-adoptie langzamer dan iOS 9

iOS 10-adoptie in november 2016.De cijfers die Apple op de ontwikkelaarswebsite bekendmaakt zijn gebaseerd op App Store bezoeken op 27 november 2016. Apple kan zien op welke versie van iOS een specifiek toestel draait zodra de App Store geopend wordt, waar de grafiek hiernaast uit ontstaat. In totaal is iOS 10 dus op 63% van alle iDevices geïnstalleerd. De overige 37% wordt ingenomen door iOS 9 (29%) en ouder (8%). Er is geen onderverdeling gemaakt tussen iOS 8, iOS 7 en oudere versies.

Een jaar geleden maakte Apple via dezelfde pagina bekend dat iOS 9 geïnstalleerd stond op 70% van alle toestellen. Hoewel het verschil tussen iOS 9 en iOS 10 in oktober slechts drie procentpunt was, is dit de afgelopen weken dus opgelopen tot zeven procentpunten.

Het verschil is wel enigszins te verklaren, omdat er bij de overgang van iOS 9 naar iOS 10 veel toestellen afgevallen zijn, terwijl er relatief weinig nieuwe bij gekomen zijn. De iPad 2, derde generatie iPad en originele iPad mini werken niet met iOS 10 en ook de vijfde generatie iPod touch werkt niet met deze nieuwste versie. Mogelijk zijn er dus per saldo minder toestellen in omloop die geschikt zijn voor iOS 10.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2016, 10:56
Categorie Apps
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.