Foto's-app met Personen in iOS 10.

Officiële Apple-cijfers: ‘iOS 10 staat op 54 procent van de toestellen’

iOS 10 staat op 54% van de geschikte toestellen, blijkt uit officiële cijfers van Apple. Meerdere marktonderzoekers stellen echter dat het al 67% is.

Is het nou 67% of 54%? De afgelopen uren kwamen er twee cijfers naar buiten over de mate waarin iOS 10 geïnstalleerd is op de huidige toestellen. Volgens Fiksu gaat het om 67% en daarmee is dit de snelst groeiende versie van iOS ooit. Kort daarop kwam Apple met officiële cijfers, die wijzen op een iets conservatievere schatting: 54%. Het geeft aan dat meer dan de helft van alle geschikte apparaten nu al op de nieuwste versie van iOS zitten.

iOS 10 Apple-cijfers

Apple: iOS 10 op 54 procent

Bij iOS 9 lag dat lager, namelijk op 12%. Apple heeft de cijfers bekendgemaakt op de supportpagina voor ontwikkelaars. Daarbij is gekeken naar toestellen die rond 7 oktober contact maakten met de App Store.

Ook bij Mixpanel liggen de schattingen veel hoger. Zij rapporteerden dat op 7 oktober het percentage al op 64 procent lag. De live-tracker van het bedrijf geeft inmiddels 67 procent aan, net zoveel als bij Fiksu. Het is onduidelijk waar de verschillen vandaan komen. Het zou veroorzaakt kunnen worden door een verschil in meetmethode: de ene partij kijkt naar alle toestellen die in gebruik zijn, de andere partij alleen naar toestellen die geschikt zijn voor iOS 10.

Fiksu iOS 10 adoptie

Duidelijk is wel dat de marktonderzoekbureau’s zo’n beetje op dezelfde lijn zitten en dat Apple’s metingen wat lager liggen. Ook blijkt maar weer dat statistiek niet altijd zinvolle conclusies oplevert. Terwijl iOS 10 bij Fiksu de snelst gegroeide iOS-versie is, is dat bij Apple’s cijfers niet het geval. Bij iOS 9 had de helft van de gebruikers na vier dagen al de nieuwste update geïnstalleerd.

In iOS 10 zitten geen grote nieuwe functies, maar wel leuke bijkomstigheden zoals een vernieuwde iMessages- en Kaarten-app, nieuwe functies voor Siri en automatisch indelen van foto’s in de Foto’s-app. Meest verrassend is dat Apple ontwikkelaars van externe apps toegang geeft tot functies van Siri en iMessage. Inmiddels is Apple alweer met beta’s bezig om iOS 10.1 te testen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2016, 9:02
Categorie iOS
Onderwerpen ios 10, statistiek

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.