iOS 9 nu geïnstalleerd op 70% van alle actieve iOS-toestellen

De nieuwste versie van iOS staat al op zeventig procent van alle toestellen geïnstalleerd. iOS 9 ligt daarmee voor op iOS 8 die een jaar geleden op dertien procent minder van de iPhones en iPads aanwezig was.

iOS 9 is goed op weg. De nieuwste cijfers laten zien dat iOS 9 alweer op 70% van de iOS-toestellen geïnstalleerd staat. Daarmee ligt de nieuwste iOS-versie voor op die van vorig jaar. Het is echter de vraag of iOS 9 de uiteindelijke adoption rate van iOS 7 zal gaan behalen.

iOS 9 ligt voor op iOS 8

iOS 9 op 70% van de toestellen geïnstalleerd.Ongeveer een jaar geleden stond iOS 8 op 60% van de toestellen geïnstalleerd. Dat iOS 9 nu zo voor ligt, is onder andere te danken aan het feit dat er bij de switch van iOS 8 naar iOS 9 geen toestellen afgevallen zijn. Elk apparaat dat iOS 8 ondersteunt, is ook te upgraden naar iOS 9. Ook zijn er de afgelopen tijd weer een hoop toestellen bijgekomen, zoals de iPad mini 4, iPhone 6s, iPhone 6s Plus en iPad Pro.

De overige dertig procent wordt ingenomen door toestellen die draaien op iOS 8 (22%) en ouder (8%). In oktober stond iOS 9 nog op 57% van de toestellen geïnstalleerd, waardoor er in bijna twee maanden dertien procent bijgekomen is. De cijfers zijn gebaseerd op App Store-bezoeken tot en met 30 november 2015.

Bekijk ook

iOS 9 staat na drie weken op 57 procent van actieve iDevices

iOS 9 vindt langzaam maar zeker zijn weg naar steeds meer iPhones en iPads die het besturingssysteem ondersteunen. Uit nieuwe cijfers van Apple blijkt dat de iPhone 6s en iPhone 6s Plus de adoptie van iOS 9 geholpen hebben.

Leuk om terug te kijken: vlak voor de release van iOS 9 stond iOS 8 geïnstalleerd op bijna negentig procent van alle iPhones en iPads, terwijl iOS 7 al twee maanden voor de release van iOS 8 op negen van de tien apparaten aanwezig was.

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 december 2015 om 11:51
Onderwerp
Categorie
Apple

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.