ios 9 logo

iOS 9 staat na drie weken op 57 procent van actieve iDevices

iOS 9 vindt langzaam maar zeker zijn weg naar steeds meer iPhones en iPads die het besturingssysteem ondersteunen. Uit nieuwe cijfers van Apple blijkt dat de iPhone 6s en iPhone 6s Plus de adoptie van iOS 9 geholpen hebben.

ios 9 logo

Statistieken van Apple laten zien dat iOS 9 langzaam maar zeker zijn weg vindt naar steeds meer iPhones en iPads. Met de komst van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus (waar iOS 9 standaard op staat), kreeg het percentage afgelopen week een flink duwtje in de rug.

iOS 9 al op 57 procent

Volgens de cijfers van Apple staat iOS 9 inmiddels op 57 procent van iDevices die iOS 9 ondersteunen. Ondertussen draait 33 procent van de gebruikers nog iOS 8 en gebruikt de overige tien procent een oudere versie van Apple’s mobiele besturingssysteem. Sinds de iPhone 6s en iPhone 6s Plus beschikbaar zijn, groeide het percentage van iOS 9 met zeven procentpunten.

iOS-9-adoptie

De cijfers baseert Apple op de iPhones en iPads die de App Store bezochten op 5 oktober 2015. Apple liet onlangs weten een record te hebben gevestigd met het tempo waarop mensen de overstap maakten naar iOS 9.

Als we bijvoorbeeld naar vorig jaar kijken, duurde het al meer dan zes weken voordat iOS 8 op 50% van de iDevices stond. Na de eerste 24 uur zag het er nog wel anders uit; toen stond iOS 9 nog maar op 12 procent, terwijl iOS 8 destijds al op 16 procent zat.

Meer lezen over iOS 9.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2015, 10:38
Categorie Apple
Onderwerp ios 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.