Het Bedieningspaneel op de Apple Watch.

watchOS 3.1 voor de Apple Watch uitgebracht: dit is er nieuw

Apple heeft watchOS 3.1 voor de Apple Watch uitgebracht. Deze update bevat verbeteringen voor iMessage-animaties en lost enkele bugs op met onder andere de Apple Watch Series 2. In dit artikel lees je wat er nieuw is.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het Bedieningspaneel op de Apple Watch.
Apple heeft vanavond weer een nieuwe versie voor de Apple Watch uitgebracht. watchOS 3.1 werd de afgelopen weken al getest en is nu te downloaden voor iedereen met een Apple Watch. In watchOS 3.1 zijn verbeteringen voor iMessage doorgevoerd en zijn er problemen opgelost met de Apple Watch Series 2 en Force Touch-acties in apps van derden.

watchOS 3.1 met iMessage-verbeteringen

watchOS 3.1 release notes.watchOS 3.1 voor de Apple Watch bevat wat betreft iMessage dezelfde verbeteringen als iOS 10.1. Dat betekent dat je iMessage-effecten en schermvullende animaties nu kunt af laten spelen als Verminder beweging aan staat. Ook kun je ze opnieuw laten afspelen met de Herhaal-knop bij deze desbetreffende berichten.

Qua bugs heeft watchOS 3.1 enkele problemen aangepakt. Zo kon een melding van een voltooide timer twee keer verschijnen en werd de Apple Watch Series 2 in sommige gevallen niet volledig opgeladen. Bovendien verdwijnen de Activiteit-ringen nu niet meer van de wijzerplaat, want in sommige gevallen waren deze niet meer zichtbaar. Tot slot is er een oplossing gekomen voor een probleem waardoor Force Touch-opties niet verschenen in sommige apps van derden. De volledige releasenotes vind je hiernaast.

Apple bracht vanavond ook nog iOS 10.1 voor de iPhone, iPad en iPod touch uit, net als tvOS 10.0.1 voor de Apple TV. Meer daarover lees je in onderstaande artikelen.

watchOS 3.1 downloaden en installeren

Je downloadt watchOS 3.1 vanuit de Watch-app op je iPhone. Volg onderstaande stappen om de update te downloaden:

  1. Open de Watch-app op je iPhone waar de Apple Watch aan gekoppeld is.
  2. Kies voor Algemeen > Software-update.
  3. Er wordt nu gezocht naar de nieuwste versie.
  4. Tik op download en installeer. Om de update af te ronden, moet de Apple Watch aan de stroom gekoppeld zijn en een opgeladen batterij van minimaal 50% hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2016, 20:11
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, watchos 3

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.