Tickets en toegangskaartjes.

Instagram laat je nu tickets voor evenementen en festivals kopen

Werkt ook bij Nederlandse events

Instagram en Eventbrite hebben de handen ineen geslagen. Het is nu mogelijk om voor een aantal evenementen tickets te kopen via Instagram. In Nederland kan dit voor de evenementen Latin Village en Liquicity.

Tickets kopen via Instagram

Instagram wordt steeds meer dan alleen een sociaal netwerk. Instagram heeft bijvoorbeeld een functie waarmee je kaartjes kan kopen via een knop op Instagramprofielen. Hierdoor hoef je niet apart naar Safari te gaan om concertkaartjes of andere tickets te kopen, omdat dit direct kan vanaf het Instagram-profiel van het desbetreffende evenement of organisator. Dit is nu ook mogelijk met kaartjes die verkocht worden via Eventbrite, een bekend verkooppunt voor concertkaartjes en andere tickets.

De samenwerking tussen Eventbrite en Instagram is wereldwijd van start gegaan en ook in Nederland heb je hier wat aan. De Instagramprofielen van Latin Village en Liquicity hebben allebei een knop met Tickets bestellen. Zodra je hierop tikt, opent er een apart venster waar je meteen het type kaartjes kan selecteren en de hoeveelheid kan kiezen. De betaling verloopt vervolgens via iDEAL, zodat je snel kan afrekenen. Heb je al een Eventbrite-profiel, dan kan je je hier ook aanmelden. Door deze knop ben je er ook van verzekerd dat je legitieme kaartjes koopt.

Kaartjes kopen via Instagram.

In Amerika werkt een soortgelijke optie met Fandango, een groot bedrijf dat bioscoopkaartjes verkoopt. Eerder introduceerde Instagram ook al de mogelijkheid om betaalgegevens toe te voegen aan je profiel. Deze optie is voor sommige gebruikers beschikbaar via Profiel > Opties > Betalingen. Deze gegevens worden op dit moment echter nog niet gebruikt om aankopen te doen bij de eerder genoemde festivals.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2018, 12:45
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.