iPhone crash

Nieuwe Black Dot-bug laat Berichten-app op de iPhone crashen

Er is een nieuwe bug in iOS opgedoken, waardoor je iPhone of iPad kan crashen bij het ontvangen van een bepaalde emoji. De Berichten-app loopt daarna vast, waarna deze onbruikbaar wordt. Een toekomstige software-update moet dit probleem oplossen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Black Dot-bug: iPhones crashen bij deze emoji

Af en toe duikt er een vreemde bug op, waardoor een iPhone of iPad niet meer reageert. Onlangs was er nog de Telugu-bug, waardoor je iPhone of iPad crasht bij het ontvangen van een Indiaas teken. Deze keer is het een combinatie van verschillende emoji’s. De bug is een variant die eerder al optrad in WhatsApp op Android-toestellen. Het gaat om een combinatie tussen twee haakjes, een zwarte stip en de hand-emoji.

Update 30 mei 2018: Deze bug is gefixt in iOS 11.4.

Als iemand jou deze combinatie van emoji en tekens verstuurt, zorgt dat ervoor dat de Berichten-app vastloopt. Volgens 9to5Mac veroorzaakt het ook problemen op de Mac, omdat het werkgeheugen overuren draait. Vermoedelijk speelt het probleem ook op watchOS en tvOS, al is het daar niet op getest. Vermoedelijk wordt de bug veroorzaakt door een groot aantal onzichtbare tekens, waardoor de processor het niet aan kan. De bug speelt op dit moment in iOS 11.3 en in de beta van iOS 11.4. In de video is te zien hoe deze bug in de praktijk uitpakt.

Wat kun je hieraan doen?
Als je deze tekens van iemand ontvangt in een iMessage-bericht, kun je de Berichten-app geforceerd afsluiten. Vervolgens gebruik je 3D Touch op het appicoontje om een nieuw bericht op te stellen. Als je dan weer terugkeert naar het chatoverzicht, verwijder je het desbetreffende gesprek waarin je deze tekens ontvangen hebt. We raden iedereen af om de tekens naar andere mensen door te sturen, omdat je ook niet wil dat dit bij jou gebeurt.

Het is de verwachting dat Apple deze bug in een volgende versie van iOS oplost, mogelijk in een extra update in de vorm van iOS 11.3.2.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 30 mei: Artikel bijgewerkt over de fix in iOS 11.4

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2018, 19:20
Bron Bron 9to5Mac
Categorie iDevices
Onderwerpen bug, crash, imessage
Devices iPad, iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.