Instagram Stories met reclame

Instagram laat je nu ook Stories bewaren en opnieuw delen

Instagram heeft iets nieuws: je kunt je Stories nu archiveren en zelfs opnieuw posten in een overzicht met hoogtepunten. Hierdoor haal je meer uit je eerder geplaatste verhalen.

Instagram Stories met reclame
Instagram is de laatste tijd steeds populairder geworden, voornamelijk vanwege de Stories. Voor het eerst sinds de komst van deze uit zichzelf verdwijnende verhalen, heeft Instagram een grote update aangekondigd. Met twee nieuwe functies genaamd Stories Highlights en Stories Archive haal je meer uit je eigen verhalen.

Instagram laat je Stories bewaren

Instagram Stories zijn anderhalf jaar geleden geïntroduceerd om meer van jezelf te laten zien, zonder dat het permanent op je profiel prijkt. De functie is goed afgekeken van Snapchat Verhalen, waarmee posts ook al automatisch verdwenen na 24 uur. Snapchat had ook de functie Memories en Instagram komt nu met iets soortgelijks.

Instagram Stories Highlight.

Met Stories Highlights krijg je de mogelijkheid om je verhalen langer dan 24 uur zichtbaar te houden op je profiel. Bovenaan je profiel (vlak onder je biografie) vind je een optie om nieuwe Stories te maken, maar dan wel met je eerder verlopen verhalen. Je kunt meerdere Stories bij elkaar verzamelen een naampje geven, bijvoorbeeld als je allerlei Stories van je vakantie gemaakt hebt. Deze hoogtepunten worden dan als één Story afgespeeld. Volgens Instagram geeft dit gebruikers meer de mogelijkheid om zichzelf te presenteren en te laten zien wie je bent.

Vanaf nu worden Instagram Stories ook automatisch bewaard in je eigen archief. Met Stories Archive kun je terugkijken naar je verlopen verhalen. Dit archief is puur voor jezelf bedoeld, dus andere gebruikers zien deze opgeslagen verhalen in Stories Archive dan ook niet. De functie is een uitbreiding van de eerdere archieffunctie van Instagram. Vanaf nu wordt er dan ook een onderscheid gemaakt tussen gearchiveerde foto’s en gearchiveerde stories. Met een datumstempel wordt aangegeven van wanneer een bepaald verhaal precies is.

Instagram Stories Archive.

De nieuwe functies voor Instagram Stories worden op dit moment uitgerold. Om er gebruik van te kunnen maken, heb je minimaal versie 25 van de app nodig, die gisterenmiddag beschikbaar kwam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2017, 17:03
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.