Podcast luisteren

Met deze overname kan Apple de Podcasts-app verbeteren

Apple heeft Pop Up Archive overgenomen, een bedrijfje dat een zoekmachine voor podcasts maakte. Podcasts doorzoeken zou een handige toevoeging voor Apple's eigen Podcasts-app zijn.

Podcast luisteren

Apple heeft Pop Up Archive overgenomen, een klein bedrijfje dat software maakt voor het doorzoeken van gesproken teksten, voornamelijk podcasts. De podcast-zoekmachine Audiosear.ch is afgelopen maanden gesloten zonder verdere verklaring. Op de website is alleen te lezen dat de dienst op 28 november is gestopt.

Wat betekent Apple’s overname van Pop Up Archive?

Met de overname van Audiosear.ch kan Apple het doorzoeken van podcasts gemakkelijker maken. Het is een van de gebieden waar Apple nog wel wat extra aandacht in kan steken. Apple’s eigen Podcasts-app wordt liever niet gebruikt door fanatieke podcast-luisteraars, omdat er betere, alternatieve podcast-apps zijn zoals Castro en Overcast.

Apple-topman Eddy Cue beloofde eerder dit jaar dat er nieuwe functies voor podcasts aan zoude nkomen, maar veel hebben we daarvan niet gezien. iOS 11 biedt wel ondersteuning voor seizoenen en meer analysemogelijkheden, maar echt nieuwe functies zitten er niet in de Podcasts-app.

Audiosear.ch: podcasts doorzoeken

Audiosear.ch was een zoekmachine en aanbevelingsdienst waarmee je podcasts en radio-uitzendingen kon doorzoeken. Het grote probleem bij podcasts is dat ze soms veel nuttige informatie bevatten, maar dat die informatie lastig terug te vinden is. Audiosear.ch zette de gesproken audio om naar tekst en indexeerde het. Ook werd de inhoud geanalyseerd tot datapunten, bijvoorbeeld onderwerpen en mensen waarover werd gesproken. Daarmee is het makkelijker om iets terug te vinden, maar de oplossing was ook gericht op adverteerders die willen weten welke podcasts over een bepaald onderwerp gaan. Een dergelijke tool kan bovendien handig zijn voor mensen die doof of slechthorend zijn, omdat ze dan ook weten wat er in een podcast is besproken.

Overigens schreven we een tijdje geleden al over CastBox, een app waarmee het nu al mogelijk is om podcasts te doorzoeken.

De website en het achterliggende bedrijfje werden opgericht in 2012 door Anne Wootton en Bailey Smith. Pop Up Archive werkte vanuit Oakland, Californië.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2017, 16:19
Categorie Apple
Onderwerpen overname, Podcast

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.