Instagram laat je binnenkort reacties filteren of uitschakelen

Instagram laat je binnenkort reacties filteren en zelfs de reacties bij foto's helemaal uitschakelen. Het is bedoeld om pesten op het sociale netwerk tegen te gaan.

Pesten en anderen onderuit halen bestaat al zolang als de mensheid bestaat. Op social media is het extra vervelend, omdat het makkelijker is om anoniem te blijven. Instagram gaat er iets aan doen: binnenkort kun je zelf bepalen of anderen reacties op jouw foto’s mogen geven. Ook kun je ongewenste reacties filteren, zodat bepaalde teksten met bepaalde scheldwoorden niet onder je foto komen te staan.


Instagram iPhone-app

Instagram: reacties uitschakelen

Instagram heeft het laten weten aan The Washington Post. Per foto kun je kiezen of de reacties in- of uitgeschakeld moeten zijn, maar je kunt ze ook handmatig wegfilteren, net zoals op Facebook al mogelijk is. Instagram moet nu vaak zelf kwetsende reacties op foto’s weghalen, maar het zou voor veel gebruikers prettiger zijn als ze het zelf kunnen beheren. Dat gaat nu gebeuren: je kunt aangeven welke woorden je wilt blokkeren.

De nieuwe functie gaat helaas nog niet voor iedereen ingeschakeld worden. Momenteel hebben enkele populaire accounts al de mogelijkheid gekregen om zelf de reacties beheren. De komende weken zullen steeds meer gebruikers ermee aan de slag kunnen, al is het mogelijk dat niet iedereen alle functies krijgt. Het volledig uitschakelen van reacties zou bijvoorbeeld beperkt kunnen blijven tot celebrities zoals Taylor Swift, die de afgelopen dagen geplaagd werd door emoji-plaatjes van slangen.

Zelf ongewenste woorden bepalen
Het zou een grote stap vooruit zijn als je zelf kunt bepalen welke woorden niet mogen worden gebruikt in reacties, zeker als je wordt gepest met steeds dezelfde scheldnaam. Het betekent meer werk voor jou als gebruiker, omdat je zelf de lijst moet aanleggen en bijwerken, maar je hoeft in ieder geval niet meer te wachten tot Instagram in actie komt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 30 juli: Een eerdere versie van dit artikel wekte de indruk dat het verwijderen van reacties nieuw is. Dit is niet het geval: het gaat om het filteren op bepaalde trefwoorden. Het artikel is daarom aangepast.

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 juli 2016 om 12:40
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.