iCulture iKids logo

iKids week 30: Fiete Sports, Baby + en U Doodle

In de iKids van deze week gaan kinderen sporten met Fiete, lekker tekenen met U Doodle en kunnen ouders de groei van hun baby bijhouden in Baby +.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Met de nieuwste app van Fiete (link) kunnen kleine topsporters alvast in vorm komen voor de Olympische Spelen. Van zwemmen tot hordelopen, alles is mogelijk. Verder in deze iKids: foto’s versieren met U Doodle (link) en de groei van jouw pasgeboren spruit monitoren met Baby + (link).

Fiete Sports

Met ‘Rio’ in aantocht had de timing van Fiete Sports niet beter kunnen zijn. In de nieuwe gratis app van het bekende matroosje strijden kinderen tot 5 jaar in vier sporten voor de gouden medaille: hardlopen, zwemmen, fietsen en hordelopen. Wie bij het hardlopen als eerste de eindstreep wil halen moet zo snel mogelijk op het scherm tikken. Een ware uitputtingsslag, kramp in de vingers is onvermijdelijk. Dat de wedstrijden in het zwembad en op het heuvelachtige fietsparcours op dezelfde manier werken is enigszins jammer, maar de prachtige animaties maken veel goed. Het hordelopen vormt bovendien wél een nieuwe uitdaging. Hier gaat het rennen vanzelf, maar moet op het juist springmoment worden gedrukt om valpartijen te voorkomen. Al met al heeft Fiete Sports voor een gratis app meer dan genoeg te bieden om kleintjes uren zoet te houden. Hulde voor het fraai vormgegeven menu, met vrolijke vlaggen van verschillende landen.

U Doodle

U Doodle zweeft al wat langer rond in de App Store, maar is gek genoeg nog nooit op deze plek besproken. In de foto editor, die voor kinderen erg leuk is, kun je zelfgemaakte kiekjes importeren om collages te maken, filters toe te passen of tot kunstwerken ombouwen door ze een mooie lijst te geven. Daarnaast zijn er allerhande stickers, stempels, teksten en kleuren beschikbaar om foto’s net dat beetje extra te geven. Wie bereid is in buidel te tasten krijgt nog meer versiersels en ziet geen advertenties meer, hoewel deze ook gelukkig niet al te hinderlijk zijn.

U Doodle

Baby +

Baby + Ontwikkelaar Health & Parenting heeft voor aanstaande ouders een zeer complete applicatie uitgebracht: Baby +. Waar hun eerdere app Pregnancy + alle stappen van de zwangerschap bijhoudt, is Baby + voor de fase waarin de kleine eenmaal ter wereld is gekomen. In de applicatie kunnen ouders een homepage voor hun kind aanmaken waarop hun voortgang op allerlei manieren wordt weergegeven. Hier kun je foto’s uploaden, een blog bijhouden en een planning maken voor dutjes, voeding en afspraken bij het consultatiebureau. Voor nieuwbakken ouders zijn er bovendien handige video’s met uitleg over borstvoeding of leuke babyactiviteiten. Baby + is erg uitgebreid, over alles lijkt nagedacht. De applicatie is met €3,99 wel aan de prijs, maar ouders die twijfelen kunnen tijdens de zwangerschap eerst een gratis versie van Pregnancy + proberen. Als deze bevalt is Baby + een logische volgende stap.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 oktober 2016 om 11:50
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.