Instagram werkt aan Nametag, vergelijkbaar met Snapchats Snapcode

Je kent Snapcode van Snapchat misschien wel. Een soort QR-code waarmee het nog makkelijker is om nieuwe vrienden toe te voegen. Een soortgelijke functie komt binnenkort waarschijnlijk naar Instagram: Nametags worden ze genoemd.

Instagram Nametags

Instagram werkt aan een nieuwe functie die opnieuw erg vergelijkbaar is met een bestaande functie van Snapchat. Het bedrijf is van plan om binnenkort de zogenaamde Nametags te introduceren. Dit is een QR-code die gebruikers met hun Instagram Stories-camera kunnen scannen om andere gebruikers te volgen.


Reclame maken
De nieuwe functie maakt het makkelijker om reclame te maken voor een Instagram-account. Bedrijven kunnen hun Nametag bijvoorbeeld plaatsen op andere social media-platformen om bezoekers naar hun Instagram-account te lokken. Maar het wordt met deze nieuwe functie ook makkelijker om een nieuwe vriend te volgen. Je hoeft namelijk niet meer op zoek naar de naam van het Instagram-account, maar je kunt gewoon de afbeelding scannen.

Ontwerp aanpassen
Het logo voor de Nametag zou bovenaan je Instagram-profiel komen te staan. Je kunt het ontwerp van je Nametag aanpassen zoals je wil. Als achtergrond kun je bijvoorbeeld de paarse Instagram-kleur kiezen of een tegelpatroon van een emoji, maar je kunt ook een selfie maken en deze als achtergrond gebruiken.

Instagram Nametags

Vergelijkbaar met Snapcode
Snapchat kent sinds 2015 een vergelijkbare functie die het makkelijker maakt om vrienden toe te voegen namelijk de Snapcode. Instagram gaat met deze functie dus nog meer de concurrentie aan met Snapchat. Wanneer deze nieuwe Instagram-feature voor iedereen beschikbaar wordt, is nog niet bekendgemaakt. Eerder waren er al aanwijzingen dat Instagram met nog meer nieuwe functies bezig is, waaronder favoriete chats en cinemagraphs.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2018, 13:13
Bron Bron Techcrunch
Categorie Apps
Onderwerpen instagram, snapchat, sociale media

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.