Instagram met mobiele site op de iPad.

Instagram laat je nu foto’s plaatsen via mobiele site

Instagram heeft een nieuwe mobiele website waarmee je nu ook foto's kunt uploaden. Dat is goed nieuws voor iPad-gebruikers, want daardoor kun je ook vanaf je iPad in volledig schermformaat foto's op Instagram plaatsen.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Instagram met mobiele site op de iPad.
Het is nog geen eigen officiële Instagram-app voor de iPad, maar de vernieuwde mobiele website van Instagram maakt het gebruik op de iPad wel een stuk eenvoudiger. De vernieuwde mobiele Instagram-site laat je nu namelijk ook foto’s uploaden. Dat wil zeggen dat je nu ook vanaf de iPad in volledig scherm een foto op Instagram kunt plaatsen.

Instagram: posten via mobiele site

De iPad moet het na al die jaren nog steeds zonder eigen Instagram-app doen. Aangezien je op de gewone Instagram-website geen foto’s kunt plaatsen, was je genoodzaakt om de iPhone-app van Instagram te gebruiken. Hierdoor keek je of tegen een veel te klein scherm of tegen een opgeblazen app. Alternatieve Instagram-apps voor de iPad werkten ook lang niet altijd lekker, omdat deze bijvoorbeeld geen tijdlijn meer tonen dankzij wijzigingen in de richtlijnen van Instagram. De nieuwe mobiele website van Instagram opent echter deuren voor de iPad.

De mobiele website is eigenlijk bedoeld voor landen met een minder goed datanetwerk, maar de mobiele website is ook goed te gebruiken in combinatie met de iPad. Dankzij deze mobiele site krijg je een webapplicatie op de iPad van Instagram. Je kunt daardoor niet alleen je tijdlijn bekijken, maar nu eindelijk ook foto’s uploaden vanaf je iPad.

Je kunt zowel foto’s kiezen uit iCloud Drive als je eigen fotobibliotheek, maar je kunt ook rechtstreeks vanaf je iPad een foto maken. Je kunt verder geen filters selecteren of Instagram Stories uploaden, maar wel de foto bijsnijden of draaien. Hoewel het lang niet zo snel en handig werkt als via een officiële Instapram-app, zorgt de mobiele versie van de Instagram-website er wel voor dat je je iPad kunt gebruiken om foto’s te uploaden.

Instagram voor de iPad uploaden via mobiele website.

Het enige wat je hoeft te doen, is op de iPad via Safari naar de Instagram-website te gaan. Log daar in met je account en onderaan verschijnt een menubalk zoals in de iPhone-app van Instagram. Vervolgens tik je op het camera-icoontje om een foto te plaatsen. De mobiele website werkt uiteraard ook op de iPhone of andere mobiele apparaten. De site is dus vooral goed nieuws voor iPad-gebruikers, want een officiële app lijkt er voorlopig nog steeds niet in te zitten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2017, 11:20
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.