Instagram-tijdlijn

Instagram’s nieuwe Event-video’s zijn afgekeken van Snapchat’s live Verhalen

Instagram laat binnenkort op de Verkennen-pagina video's zien van grote gebeurtenissen die voor jou mogelijk interessant zijn. Deze Events-kanalen zijn nu beschikbaar in Amerika en komen binnenkort naar andere landen. De functie heeft veel weg van Snapchat.

Instagram Icoon grootInstagram leek al veel op Snapchat met de nieuwe Instagram Stories-functie, maar binnenkort komt daar nog een functie bij die wel wat weg heeft van Snapchat’s Live Verhalen-pagina. Instagram (link) komt in haar Verkennen-pagina namelijk met video gebeurtenissen, gebaseerd op jouw smaak. De geselecteerde video’s zijn tijdgebonden, waardoor ze vooral op dat moment relevant zijn.

Instagram Events voor tijdgebonden gebeurtenissen

De Verkennen-pagina in Instagram is al sinds dit voorjaar uitgebreid met meer videocontent, onder andere video’s die speciaal voor jou geselecteerd zijn. De nieuwe geselecteerde video’s zijn echter niet alleen gebaseerd op jouw smaak, maar zijn vooral tijdgebonden. Denk bijvoorbeeld aan gedeelde video’s van een concert van gisterenavond van jouw favoriete artiest. Door deze op tijd gebaseerde video’s, wordt de Verkennen-pagina van Instagram bovendien relevanter op bepaalde momenten. Wil je bijvoorbeeld weten wat er allemaal gepost is over die grote gebeurtenis waar je helaas niet bij kon zijn, dan zie je dat terug op deze pagina.

Instagram Events op de Verkennen-pagina. Instagram Events-video.

Snapchat biedt al langer video’s op basis van recente gebeurtenissen, maar dit is lang niet altijd voor jou relevant. Het grote verschil tussen de functie van Instagram en Snapchat is dus dat de content bij Instagram geselecteerd is op basis van jouw voorkeuren en de accounts die je volgt. Bij Snapchat worden deze live verhalen met de hand geselecteerd.

We schreven eerder over het feit dat Instagram veel functies afkijkt van Snapchat en ze vaak slordiger uitvoert. Maar deze ‘good enough’-strategie van Instagram blijkt de gebruikers niet zo te deren. Voor hen maakt het niet zoveel uit dat de functies al eerder (en beter) bij Snapchat zijn ingevoerd.

De speciale Events-video’s worden momenteel uitgerold in de Verenigde Staten, maar moeten binnenkort ook in de rest van de wereld beschikbaar komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2016, 12:28
Categorie Apps
Onderwerpen instagram, snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.