AirMount

AirMount heeft potentie als alternatief voor AirDrop

AirMount is een programma dat het delen van foto's, video's en bestanden tussen de Mac en iPhone wel erg gemakkelijk maakt. Het kan AirDrop wel eens verslaan qua betrouwbaarheid.

Op de redactie van iCulture maken we veel gebruik van screenshots om tips en artikelen beter toe te lichten. Alleen is AirDrop vaak het grootste obstakel om de screenshots van de iPhone naar de Mac krijgen. In veel gevallen werkt het niet en zijn we genoodzaakt om de foto’s te importeren via Foto’s. De oplossing kan weleens AirMount zijn, een programma dat de potentie heeft om beter te worden dan AirDrop.


AirMount

AirMount: beter dan AirDrop?

Het programma is voor de Mac gratis te downloaden via de site van AirMount (link). De bijbehorende iPhone-app vind je uiteraard terug in de App Store (link, ook gratis). Zodra je de programma’s op beide platformen hebt geïnstalleerd, kun je eenvoudig vanaf elk device een verbinding opzetten door op de naam van het andere apparaat te klikken. Op je Mac vind je de iPhone nu terug als een schijf in Finder.

AirMount maakt van je iPhone een externe harde schijf

AirMount maakt van je iPhone een externe harde schijf

Open Finder en open de schijf met de naam van je iPhone. Je ziet dat er verschillende mappen zijn waarin je foto’s en video’s kunt vinden. Zo kun je kiezen uit: Screenshots, foto’s uit de Filmrol, Albums en de 25 laatst toegevoegde foto’s. Ook vind je een map met de naam Drive, dat bedoeld is om overige bestanden (PDF en dergelijke) te delen tussen je iPhone en Mac en vice versa.

Bestanden verplaatsen met Airmount op iPhone Bestanden verplaatsen met Airmount op iPhone

Eenvoudig foto’s en bestanden verplaatsen
Om een foto van je iPhone naar de Mac te verplaatsen zoek je de foto op in één van de mappen. Vervolgens kun je de foto naar een map op je Mac slepen. Andersom werkt het ook, waardoor je nu heel eenvoudig meerdere foto’s van je Mac op de iPhone kunt zetten. Een groot voordeel van AirMount is dat het ook werkt zonder internetverbinding. Er is alleen Bluetooth vereist om de verbinding te kunnen maken. Voor AirDrop heb je ook geen internetverbinding nodig, maar dan moet het wél werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2016, 14:09
Categorie Apps
Onderwerp airdrop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.