instagram-icoon

Instagram legt meer nadruk op video’s in Verkennen-tabblad

Instagram gaat meer de focus leggen op video's. In het Verkennen-tabblad verschijnen video's een stuk groter dan voorheen, terwijl je ook een apart kanaal krijgt met video's die je wellicht interessant vindt.

instagram-icoon
Instagram wordt steeds meer een sociaal netwerk voor het delen van video’s. Instagram gaat de komende tijd veel meer nadruk leggen op video’s in het Verkennen-tabblad. Hierdoor krijgen video’s een prominentere plek, terwijl er ook video’s voorgeschoteld worden die jij mogelijk interessant vindt. Dit kondigde Instagram aan in een blogpost.

Video’s die jij leuk vindt in Instagram

Momenteel vindt je in het Verkennen-tabblad een raster met daarin foto’s en video’s van allerlei accounts die jij niet volgt, maar mogelijk wel interessant vindt op basis van de profielen die je wel al volgt. Video’s zijn momenteel lastig te onderscheiden van foto’s, want je ziet alleen in de bovenhoek een klein cameraatje. Binnenkort gaat dat veranderen, want video’s krijgen een prominentere plaats. Zo krijgt Instagram een apart kanaal met video’s die je wellicht interessant vindt. Zie je een video die je niet boeiend vindt, dan kun je via een knop aangeven om minder van dit soort video’s te zien.

Instagram met nieuw video overzicht in Verkennen-tabblad. Instagram toont grotere video's in Verkennen-tabblad.

De nieuwe weergave wordt nu uitgerold in de Verenigde Staten, maar komt binnenkort ook wereldwijd beschikbaar. Nog niet zo lang geleden kondigde Instagram aan dat video’s een stuk langer worden. In plaats van een maximale duur van 15 seconden, kun je video’s posten van één minuut.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2016, 10:28
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.