Parallels Desktop 12 voor de MacBook.

Parallels Desktop 12 is klaar voor macOS Sierra en wordt geleverd met Parallels Tools

Parallels Desktop 12 komt eraan. De app om Windows 10 en andere besturingssystemen te draaien op je Mac is aanbeland bij een nieuwe versie met verbeterde Windows 10-ondersteuning en macOS Sierra-aanpassingen. Ook nieuw is Parallels Tools voor handige taken.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Parallels Desktop 12 voor de MacBook.
Voor het draaien van Windows op je Mac kun je verschillende programma’s gebruiken en Parallels Desktop is er daar één van. Vandaag is Parallels Desktop 12 beschikbaar gekomen als upgrade en is meteen klaar voor het aanstaande macOS Sierra. Daarnaast heeft de maker de aparte app Parallels Tools uitgebracht, waarmee je allerlei handige desktopfuncties in één app bij elkaar hebt staan.

Parallels Desktop 12 voor de Mac

Met Parallels Desktop 12 draai je niet alleen virtuele versies van bijvoorbeeld Windows 10, maar ook oudere versies van Apple’s eigen besturingssysteem, zoals Mavericks, Yosemite en Lion. Versie 12 is in ieder geval al helemaal klaar voor de eerstvolgende versie van macOS in de vorm van macOS Sierra. Zo kun je de opslagruimte die deze virtuele versies gebruiken, regelen via de Optimaliseer Opslag-functie van macOS Sierra.

Ook op het gebied van compatibiliteit met andere systemen is er het één en ander verbeterd. Zo kun je Windows 10 direct aanschaffen binnen Parallels Desktop zelf en werkt de app nu ook met de Xbox-app voor Windows 10. Hierdoor kun je Xbox-games streamen op je Mac, waaronder de populaire game Overwatch. De ontwikkelaars hebben hiervoor samengewerkt met Blizzard, de maker van de first-person shooter. Naast deze toevoegingen is de app ook qua prestaties flink verbeterd met bijvoorbeeld een verbeterde batterijduur.

Tot slot vind je in Parallels Desktop 12 nog allerlei verbeteringen op het gebied van Windows-apps. Zo kun je Windows nu laten draaien in de achtergrond, kun je Windows-apps zo instellen dat ze altijd schermvullend geopend worden en kun je updates zo instellen dat deze ‘s nachts uitgevoerd worden. Als extra krijgen alle gebruikers ook nog één jaar gratis Acronis True Image cloudopslag van 500GB.

Parallels Tools voor allerlei taken

Soms wil je een doodeenvoudige taak als het maken van een screenshot even snel uitvoeren, maar het kan dan zijn dat je bijvoorbeeld de knoppencombinatie niet meer weet of dat je er de juiste app niet voor hebt. Parallels Tools vervult dit soort taken en wordt standaard geleverd bij ieder exemplaar van Parallels Desktop 12. Naast het maken van screenshots, kun je ook snel zip-bestanden uitpakken, delen van je scherm opnemen, Niet Storen inschakelen of je scherm vergrendelen. Parallels Tools leeft in de menubalk van je Mac en is daardoor altijd snel bereikbaar.

Parallels Tools voor de Mac.

Parallels Desktop 12 zal vanaf 23 augustus beschikbaar zijn voor nieuwe gebruikers, maar bestaande gebruikers van Parallels Tools 11 kunnen nu al updaten. Deze update kost €49,99, terwijl een nieuw exemplaar €79,99 kost. Je kunt dan kiezen voor een eenmalige aanschaf zonder gratis upgrades, maar je kunt ook voor een jaarabonnement gaan waarbij je €79,99 per jaar betaalt. Hierbij ontvang je wel gratis upgrades naar nieuwere versies. Voor meer professioneel gebruik zijn er ook nog Pro en Business versies voor €99,99 per jaar. Parallels Tools zal vanaf de website van de maker ook los te downloaden zijn voor €10 per jaar.

Er is ook een iOS-app van Parallels beschikbaar waarmee je vanaf je iPhone, iPad en Apple Watch je Mac kunt besturen en bestanden kunt bekijken, terwijl vorig jaar al ondersteuning voor Windows 10 toegevoegd werd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2016, 12:48
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen parallels, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.