Instagram Dark mode.

Instagram ondersteunt vanaf nu de donkere modus: zo werkt het

Instagram heeft nu ook een donkere modus. Dat betekent dat de de app zich automatisch aanpast aan de gekozen weergave van je iPhone. Kies jij voor licht of donker?

Instagram donkere modus

De lijst met iOS 13 apps met donkere modus is weer langer geworden. De afgelopen weken zijn er al heel veel populaire apps uitgebreid met deze donkere weergave, maar nu is ook Instagram er klaar voor. Instagram kent geen aparte instelling: hij pakt automatisch de ingestelde systeemweergave. Dat betekent dat de app automatisch op donker gaat als je iPhone dat ook is. Je hebt de nieuwste versie van de app en iOS 13 nodig.


Instagram heeft gekozen voor zwart met donkergrijs, in plaats van een compleet pikzwart uiterlijk. Om alles goed leesbaar te houden, is de tekst daardoor wit. Behalve in je tijdlijn, vind je de donkere modus ook bij het Zoeken-tabblad, het posten van nieuwe foto’s, het activiteitentabblad en de instellingen. Hieronder zie je het verschil in licht en donker vanaf je tijdlijn.

Instagram donkere modus.

Om de donkere modus te gebruiken, schakel je dus gewoon de donkere modus op je iPhone in. Dit kan je snel doen via het Bedieningspaneel, maar ook gewoon in de instellingen van je iPhone. In onze tip over de dark mode lees je hoe deze weergave werkt.

Bekijk ook

Zo gebruik je de donkere modus op je iPhone en iPad

In deze tip lees je hoe je de donkere modus op de iPhone en iPad werkt. We laten zien hoe je de instelling handmatig wijzigt, maar ook hoe je het automatisch kunt laten wijzigen afhankelijk van de tijd of zonnestand.

Instagram verwijdert Volgen-tabblad
Naast het toevoegen van een functie trek Instagram ook de stekker uit een andere functie. Op de activiteitenpagina vind je nu nog het Volgen-tabblad, waarin je de activiteiten kan zien van de accounts die je volgt. Je ziet hier bijvoorbeeld welke foto’s je vrienden leuk vinden en welke accounts iemand gevolgd heeft. Binnenkort vind je hier alleen nog maar je eigen activiteiten. De functie werd volgens Instagram te weinig gebruikt, zo legt een woordvoerder uit tegen BuzzFeed.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 oktober 2019 om 9:09
Onderwerp
Categorie
Apps
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.