Instagram Dark mode.

Instagram ondersteunt vanaf nu de donkere modus: zo werkt het

Instagram heeft nu ook een donkere modus. Dat betekent dat de de app zich automatisch aanpast aan de gekozen weergave van je iPhone. Kies jij voor licht of donker?

Instagram donkere modus

De lijst met iOS 13 apps met donkere modus is weer langer geworden. De afgelopen weken zijn er al heel veel populaire apps uitgebreid met deze donkere weergave, maar nu is ook Instagram er klaar voor. Instagram kent geen aparte instelling: hij pakt automatisch de ingestelde systeemweergave. Dat betekent dat de app automatisch op donker gaat als je iPhone dat ook is. Je hebt de nieuwste versie van de app en iOS 13 nodig.

Instagram heeft gekozen voor zwart met donkergrijs, in plaats van een compleet pikzwart uiterlijk. Om alles goed leesbaar te houden, is de tekst daardoor wit. Behalve in je tijdlijn, vind je de donkere modus ook bij het Zoeken-tabblad, het posten van nieuwe foto’s, het activiteitentabblad en de instellingen. Hieronder zie je het verschil in licht en donker vanaf je tijdlijn.

Instagram donkere modus.

Om de donkere modus te gebruiken, schakel je dus gewoon de donkere modus op je iPhone in. Dit kan je snel doen via het Bedieningspaneel, maar ook gewoon in de instellingen van je iPhone. In onze tip over de dark mode lees je hoe deze weergave werkt.

Instagram verwijdert Volgen-tabblad
Naast het toevoegen van een functie trek Instagram ook de stekker uit een andere functie. Op de activiteitenpagina vind je nu nog het Volgen-tabblad, waarin je de activiteiten kan zien van de accounts die je volgt. Je ziet hier bijvoorbeeld welke foto’s je vrienden leuk vinden en welke accounts iemand gevolgd heeft. Binnenkort vind je hier alleen nog maar je eigen activiteiten. De functie werd volgens Instagram te weinig gebruikt, zo legt een woordvoerder uit tegen BuzzFeed.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2019, 9:09
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.