ING Inge stemassistent iPhone-app

Spraakassistent Inge nu beschikbaar in ING Bankieren-app

ING introduceert de spraakassistente Inge in haar mobiele betalen-app ING Bankieren. Je kan je saldo opvragen en betalingen klaarzetten.

ING Inge stemassistent iPhone-appDe spraakassistente Inge is nu te gebruiken in ING Bankieren. Een update naar versie 2.5 zorgt voor de update. Zo kan je de mobiele bankieren-app nu vragen hoeveel saldo je nog hebt en kan je betaalopdrachten invoeren met je stem. Een betaling voltooien kan nog niet met de stem, daarvoor heb je nog steeds je vingers nodig.


De introductie van Inge in de ING-app stond aanvankelijk gepland voor half september, maar is dus nu uit. ING vraagt klanten in de App Store-omschrijving nadrukkelijk om feedback te geven over bankzaken doen met je stem. Eerder schreven we al uitgebreid over spraakassistente Inge:

Inge komt vanaf half september beschikbaar in de iOS-app voor een groep van omgeveer 1000 testers. Een van de grote voordelen van Inge moet worden dat je het IBAN-nummer kan voorlezen in plaats van invoeren, maar dat is niet de enige truc. Inge is een soort Siri-variant die wél Nederlands spreekt. Zo kan je de app opdracht geven om transacties voor te bereiden, die je kan bevestigen met je stem door een zin op het scherm voor te lezen.

De spraakassistente is de grootste vernieuwing in versie 2.5 van ING Bankieren, maar het is niet de enige verbetering. Zo kan je nu ook je transacties tot 24 maanden terugkijken. Dat was 16. Ook kan je weer naar je spaarrekening overboeken vanuit het adresboek-scherm. Die functie werkte nog niet onder iOS 8. ING Bankieren is helaas nog niet geoptimaliseerd voor de schermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Lees ook: ING komt met spraakassistent voor betalen op iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2014, 15:37
Categorie Apps
Onderwerpen ing, mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.