Siri en betaalverzoek op een iPhone via ING.

ING Bankieren kan nu geld overmaken via Siri

ING Bankieren werkt nu samen met Siri. Hierdoor kun je met Siri geld overmaken via de Bankieren-app van ING, zonder dat je de ING-app direct hoeft te openen. Een betaling bevestig je gewoon met Touch ID.

Siri en betaalverzoek op een iPhone via ING.
Sinds iOS 10 kan Siri samenwerken met apps uit de App Store, zodat je bijvoorbeeld met Siri een Uber kan bestellen. Maar Siri werkt ook met financiële apps, zodat je via Siri geld over kan maken. ING is de eerste grote Nederlandse bankenapp die deze functie toevoegt. Je kunt daardoor via Siri vragen of ING Bankieren geld overmaakt of een betaalverzoek aanmaakt. Eerder had ING al zijn eigen spraakassistent in de vorm van Inge.

ING Bankieren werkt met Siri

ING Bankieren is de eerste grote Nederlandse betaalapp die samenwerkt met Siri. Na het installeren van de update moet je ervoor zorgen dat bij Siri-instellingen ING aan staat. Controleer dit via Instellingen > Siri > Appondersteuning. Ook in ING Bankieren zelf dien je dit in te schakelen. Ga in ING Bankieren naar Instellingen > Siri. Je ziet hier van welke bankrekening Siri gebruikmaakt. ING zegt dat met een latere update je via Siri ook eenvoudig je bankrekening kunt kiezen, maar momenteel wordt er een enkele bankrekening ingesteld.

ING Bankieren met geld overmaken via Siri.

Je kunt met Siri en ING geld overmaken, maar ook een betaalverzoek doen. Als je via Siri vraagt om geld over te maken, kijkt hij welke apps hiervoor geschikt zijn. Mogelijk moet je dan een keuze maken tussen welke app je wil gebruiken, zoals in onderstaand screenshot. Daarna vraagt Siri aan wie je geld over wil maken en tot slot hoe hoog het bedrag moet zijn. De betaling bevestig je daarna gewoon met de Touch ID-sensor, zoals ook in de ING Bankieren-app zelf werkt.

ING Bankieren met betaalverzoek via Siri.

Een betaalverzoek werkt net zo. Vraag aan Siri om geld te ontvangen en spreek het gewenste bedrag uit. Daarna kun je nog een omschrijving meegeven. In de Siri-interface wordt vervolgens de QR-code weergegeven, waarna je het betaalverzoek met je stem kunt bevestigen. Daarna moet je wel naar ING Bankieren keren om het betaalverzoek bijvoorbeeld door te sturen via WhatsApp, Telegram of andere opties. Het is via Siri niet mogelijk om snel je saldo op te vragen.

Naast ING werken ook de app Tikkie en PayPal in Nederland met Siri. Tikkie is een app waarmee je een betaalverzoek kan aanmaken, terwijl PayPal een wereldwijde betaaldienst is. Behalve Siri is ING Bankieren ook verbeterd met betrekking tot het betaalverzoek. Mocht je een betaalverzoek voor een ING-rekening ontvangen, dan wordt na het tikken op de link automatisch ING Bankieren geopend. Voorheen werd je nog geleid naar een iDEAL-pagina. Ook is er in de Apple Watch-app een Refresh-knop toegevoegd. Druk hard op het scherm via Force Touch om het saldo opnieuw te laden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2017, 10:39
Categorie Apps
Onderwerp ing bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.