Reacties voor: Apple Pay in Nederland lijkt nu echt aanstaande

Nu het hoge woord eruit is, kan de volgende speculatie beginnen: wanneer gaat de ING écht van start met Apple Pay? Het lijkt er nu echt snel aan te komen!
Lees het complete artikel → Apple Pay in Nederland lijkt nu echt aanstaande
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 83 reacties

  1. Ik denk dat er tijdens wwdc meer duidelijkheid komt ! Al hoop ik natuurlijk eerder

  2. Ik heb vorig jaar meteen Apple Pay geactiveerd bij Bunq en sinds dit jaar definitief overgestapt van ING.

  3. Ik zou er niet voor gaan overstappen van bank, maar zal het wel leuk vinden als mijn bank (ABNAMRO) er mee gaat komen! Helaas zat deze keuze er niet bij in de poll.

  4. Gebruik het nu met bunq en wil echt niet meer zonder. Kan niet wachten tot het bij ing ook is! 👌🏼

  5. Mijn hoofd-bank is Rabobank en gebruik bunq alleen voor met Apple Pay te betalen.
    Als ING ermee begint ga ik niet overstappen, want op zich ben ik tevreden met Rabobank.
    Dus tot dat Rabobank ook erbij komt, blijf ik gewoon bunq gebruiken voor Apple Pay.

  6. Jammer maar te laat, overgestapt op bunq (en heb nog rabobank). Zeer tevreden met bunq!

  7. We zijn daarom benieuwd of jij van plan bent om het te gaan gebruiken of om over te stappen naar een andere bank.

    Ik heb een Watch en een iPhone maar nee ga er geen gebruik van maken, mijn pinpas doet het meer dan prima.

  8. Kijk enorm uit naar Apple Pay! En voor de redactie, een optie in de poll als ‘Nee, ik zit reeds bij een bank met Apple Pay’ zou wel handig zijn voor degenen die al bij bijv. ING zitten.

  9. Ik heb al ING, 3,5 jaar geleden over gestapt van de RobUbank.
    Rabobank is ouderwets en veel te traag met innovaties in de app. ING ondersteunde al langere tijd betalen via TouchID / FaceID waar je bij de Rabobank nog met je ouderwetse RandomReader/RaboScanner betalingen moest verifiëren.
    Een bank die zo lang vasthoudt aan dat extra stukje hardware zal nu naar mijn mening niet snel zwichten voor ApplePay. Zeker niet na de uitspraken van vorige week waarin ze aangaven dat Apple te streng en te duur is zou het zeer ongeloofwaardig zijn als dat ineens allemaal van de baan is.

    Ik ben blij dat ING als traditionele bank zo voorop loopt qua ontwikkeling.

  10. Ben blij dat ik (door m’n ouders eigenlijk vooral) meteen bij ING terecht ben gekomen. Geen gedoe met apparaatjes om geld over te maken, altijd als eerste (misschien wint Bunq het soms) met nieuwe dingen. Als ik nog niet bij ING zat of een andere bank eerst met Apple pay kwam, zou ik denk ik wel overstappen, maar dat is ook makkelijk praten.

    Verder vind ik dit soort artikelen heerlijk. Je zou kunnen beargumenteren dat het nul nieuwswaarde heeft en dat het onzinnig is om te speculeren over iets wat we nou eenmaal niet weten, maar wat is er nu beter dan met z’n allen lekker speculeren over wanneer het dan zo ver zal zijn.

    Het zou kunnen dat het ergens over drie maanden gebeurd. Lijkt me wel reëel, ook gezien ING nog niet heel concreet is. Toch duurt drie maanden dan wel lang, en ik kan bijna niet wachten tot de dag dat ik de melding krijg van de ING app dat het zover is.

    Daarnaast denk ik dat andere banken niet veel later gaan volgen, al was het alleen maar omdat je niet achter kunt blijven. Stel dat ING over drie maanden begint met Apple pay, dan hebben andere banken nog tijd genoeg om tegelijk van start te kunnen gaan.

    Ik ben benieuwd, en geniet ondertussen van de voorpret op iCulture, want om eerlijk te zijn, zijn wij toch wel de enige die er echt actief op zitten te wachten.

  11. Ik zou er niet voor overstappen maar wil wel graag dit, gelukkig zit ik bij ING
    Wat die Rabobank reactie van vorige week aangaat, ik heb sterk t gevoel dat dat 1 medewerker was die zelf iets heeft gezegd, mogelijk is de directie het er niet mee eens

  12. Voor 1 juli 2019…

  13. Ik gebruik nu N26 met PAY. Werkt heel goed. Mijn lokale Albert Heijn en Dirk accepteren MasterCard en VISA, dus eigenlijk loop ik nooit tegen problemen aan. Ik ga ING wel activeren, want hier heb ik ook een bankrekening. Maar blijf vooral N26 gebruiken als boodschappen/spendeer account omdat hun bank omgeving me erg aanspreekt.

  14. Via bunq gebruik ik ApplePay voor zowel maestro als MasterCard: werkt overal waar je contactloos kunt betalen. Gewoon instant.

    Betalen met je horloge blijft geweldige reacties opleveren. 😉

  15. @Jeffrey: ben benieuwd hoe je nu N26 gebruikt. Bij mij is die optie er nog niet als NL klant van N26??

  16. Ik denk dat het misschien nog wel sneller uitgerold wordt dan menigeen hier denkt. En ook dat het eigenlijk wél de bedoeling was geweest om hier iets over te melden tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers maar dat het óf er bij ingeschoten is of dat Apple zich wilde concentreren op de boodschap dat de weg naar boven weer gevonden is (koers had aardig wat klappen gehad).

    En dus ook geen toeval dat ING er nu mee komt. Op zich net op tijd. Was druk bezig om helemaal over te gaan op Bunq. Twijfel nog want een aantal concepten van Bunq spreekt mij heel erg aan (vooral het gedeelte dat ik zelf bepaal waar mijn geld geïnvesteerd in wordt). Kan nog zo zijn dat ik alsnog helemaal overstap.

  17. Afgelopen week kon ik bij de Total (tankstation) niet betalen Apple Pay. Ik heb nog nergens anders problemen gehad. Het lijkt dus alleen te gelden voor sommige merken/type pinautomaten. Weet iemand of dit straks wordt opgelost na de officiële introductie van Apple Pay in NL?

    ps: Apple Pay werkt voor de rest top (icm BUNQ).

  18. Apple pay is geweldig! Heb het net een maand met Bunq getest. Vooral in combinatie met de Apple watch is betalen gewoon top! Dubbele druk op de zijknop en tegen de betaalterminal houden. Met een pling en klopje op je pols weet je dat je betaald hebt. Nu ING ook met Apple pay komt zie ik geen reden meer om Bunq premium te houden. Dus laat maar komen ING 🍻😁

  19. Ik gebruik zelf inmiddels Bunq al voor Apple Pay, maar het zou natuurlijk altijd prettig zijn als ik ING kan gebruiken hiervoor. Nu moet ik steeds geld overboeken naar m’n Bunq-rekening (en overstappen vind ik voor nu nog even geen optie), dat kost toch iedere keer weer tijd.

    Hopelijk duurt het alleen niet zo lang allemaal. Ik snap natuurlijk dat het er niet even in een dag al is, en gelukkig heb ik er ook geen haast bij gezien dat ik Bunq gebruik. Maar het zou wel jammer zijn als het alsnog +3 maanden gaat duren ofzo. Desalniettemin dus blij met de aankondiging, kijk zeer uit naar de lancering!

  20. Ik zit dankzij JP bij Bunq met Apple Pay en zou het nu al niet meer kunnen missen. Als ING ermee komt en ze rekenen er niets extra voor dan ga ik het via hen gebruiken. Anders stap ik in z’n geheel over naar BUNQ

  21. De Bank word langzaam een maandelijkse dienst.
    Voor wat ik ervoor terug krijg met Apple Pay is het niet erg als het duurder gaat worden.

  22. Vraag mij overigens wel af wat de consequentie is voor retailers, wordt een apple pay transactie straks gezien als “pin” of “creditcard” betaling want daar qua transactie kosten voor de retailers wel verschil in (creditcard transactie kost meer dan pin) verwacht overigens niet dat de retailers het kunnen tegenhouden aangezien het een standaard nfc betaling is

  23. Ik denk zelf dat het wel eens eerder uitgerold zou kunnen worden dan we denken.

    Apple heeft inmiddels redelijk wat ervaring met het uitrollen van nieuwe landen. Daarnaast als een bank zelf publiekelijk kenbaar maakt Apple pay te gaan ondersteunen is er dus al een goedkeuring en een overeenkomst met Apple. En geloof me dat als er eerst goedkeuring moet komen vanuit international: daar kan wel maanden overheen gaan.

    ING werkt al met Apple pay in Spanje en polen, geheel nieuw voor de bank is het dus niet. ING hoeft dus niet een heel nieuw platform te ontwikkelen, maar kan gewoon de bestaande Spaanse en Poolse image gebruiken. Uiteraard met juridische aanpassing voor NL.

    Denk zo maar eens dat we over een maandje wellicht al Apple pay kunnen gebruiken. 🔥

    Ben ik ff blij dat ik al van kinds af aan bij ING zit. Bank loopt ver voor op andere banken wat betreft innovatie.

  24. – Goedenavond, nu ING bekend heeft gemaakt te starten met Apple Pay in Nederland, vraag ik me af wanneer de ABN AMRO dit aan gaat bieden. Groet, Sebas

    > Hoi Sebas, je appt met Pim. Hier kunnen we nog niks over kwijt. Houdt onze website en social media pagina’s in de gaten 👍

    – Hoi Pim, dat klinkt als ik mag nog niets zeggen, maar mag dit los laten aan klanten. 🙃

    Ik doe ongeveer hetzelfde werk als jij, en loop ook vaak aan tegen dit soort uitspraken.

    > Dan weet je dat we altijd afwachten totdat de kogel door de kerk is. We kunnen er nog niks over kwijt op dit moment 😉

    – Ik houd het in de gaten, kan niet wachten om het eindelijk te gebruiken in NL, maar wil er niet voor overstappen naar een andere bank, dat gaat me na 38jr klant zijn iets te ver.

    > Dat snap ik maar al te goed. Ik zou je graag meer vertellen maar dat mag niet. Dus nog even geduld hebben 🙂

  25. In ben niet ‘overgestapt’ maar heb wel een gratis rekening bij N26 geopend in de hoop dat ze snel ApplePay ondersteunen hier in BE

  26. ING heeft het dus technisch op de richel, gezien de aankondiging. Gewoon slim van die jongens om met de intro zo lang mogelijk te wachten, om zoveel mogelijk klanten van andere banken te laten overlopen😉

  27. Het is vreemd vind ik dat Apple niet zelf met deze aankondiging komt🤔. Het komt op mij een beetje over dat ING met deze aankondiging Apple schoffeert 🤷🏼‍♀️. Misschien heeft ING besloten om aan de eisen die Apple stelt, qua veiligheid en kosten, tegemoet te komen en van de weeromstuit de eer van aankondiging naar zich toe te trekken. Wetende dat ze hier veel aandacht en dus gratis reclame mee krijgt 😏

    Maakt mij ook niet zo uit, ik ben ineens weer blij dat ING mijn bank is. Sinds de crisis in 2008 uitbrak zag ik banken als “witte boorden criminelen”, maar nu eindelijk kantelt mijn beeld omdat ik merk dat deze bank aan zijn klanten denkt. Geen gedoe met overstappen voor mij, om naar een bank te gaan waar Apple Pay wel kon. Gewoon bij ING blijven dus. Fijn, ze lopen hier ook voor tov de andere banken. Wel ga ik – als de sodemieter – een Apple watch kopen. Ik wil ook 2 keer het draaiknopje indrukken en betaald hebben 😂😉👍🏼

  28. Origineel geplaatst door Dennis

    We zijn daarom benieuwd of jij van plan bent om het te gaan gebruiken of om over te stappen naar een andere bank.

    Ik heb een Watch en een iPhone maar nee ga er geen gebruik van maken, mijn pinpas doet het meer dan prima.

    Zo handig om Apple Pay op je Watch te hebben! Nog handiger dan op de telefoon, kan niet meer zonder!

  29. Waarom zou je dit willen? Het maakt elke betaling duurder omdat er een extra partij tussen zit die ook geld wil zien per transactie. Ik doe juist steeds meer mer contant geld.

  30. Origineel geplaatst door Smietz
    Afgelopen week kon ik bij de Total (tankstation) niet betalen Apple Pay. Ik heb nog nergens anders problemen gehad. Het lijkt dus alleen te gelden voor sommige merken/type pinautomaten. Weet iemand of dit straks wordt opgelost na de officiële introductie van Apple Pay in NL?
    ps: Apple Pay werkt voor de rest top (icm BUNQ).

    Dat klopt. Bij Total werkt contactloos betalen met de pinpas WEL, maar Apple Pay niet. Volgens de medewerker omdat mobiele betalingen niet geactiveerd zijn op de terminals. Erg vreemd.

  31. @Ade: En Rabobank heeft al jaren pushnotificaties voor ontvangsten. Daar kwam de ING eindelijk 1 of 2 maanden geleden mee. Dat werd tijd!

    Conclusie: de ene bank implementeert ontikkeling A sneller, de andere bank ontwikkeling B. Je moet blijven wisselen van bank om alles als eerste te hebben en dat is helaas erg onhandig.

  32. Origineel geplaatst door Leo van Der Meer
    Waarom zou je dit willen? Het maakt elke betaling duurder omdat er een extra partij tussen zit die ook geld wil zien per transactie. Ik doe juist steeds meer mer contant geld.

    Contant geld? Onveilig, onhygienisch, onprqktisch, versplilling van resources, omslachtig

    Voor service mag een fee tegenover staan. Apple pay is een service

  33. @Leo van Der Meer: Lekker handig je broekzak vol munten

  34. Origineel geplaatst door Jeffrey
    Ik gebruik nu N26 met PAY. Werkt heel goed. Mijn lokale Albert Heijn en Dirk accepteren MasterCard en VISA, dus eigenlijk loop ik nooit tegen problemen aan. Ik ga ING wel activeren, want hier heb ik ook een bankrekening. Maar blijf vooral N26 gebruiken als boodschappen/spendeer account omdat hun bank omgeving me erg aanspreekt.

    Jou lokale AH accepteerd Creditcard (Mastercard en Visa Betalingen). Zo cooll dat! Kon mijn AH dat maar!!! Zo een grote concern als AH en soms zo ouderwets. Ik vind dat zo groot als Ah zoiezo Creditcard betalingen moet accepteren!!

  35. Origineel geplaatst door Jeffrey
    Ik gebruik nu N26 met PAY. Werkt heel goed. Mijn lokale Albert Heijn en Dirk accepteren MasterCard en VISA, dus eigenlijk loop ik nooit tegen problemen aan. Ik ga ING wel activeren, want hier heb ik ook een bankrekening. Maar blijf vooral N26 gebruiken als boodschappen/spendeer account omdat hun bank omgeving me erg aanspreekt.

    Origineel geplaatst door Rosh
    Jou lokale AH accepteerd Creditcard (Mastercard en Visa Betalingen). Zo cooll dat! Kon mijn AH dat maar!!! Zo een grote concern als AH en soms zo ouderwets. Ik vind dat zo groot als Ah zoiezo Creditcard betalingen moet accepteren!!

    Alleen bij AH to-go worden creditcards geaccepteerd, de normale supermarkten doen dat niet (bron: Albert Heijn zelf). Vraag me ook af hoe Jeffrey N26 met Apple Pay werkend heeft gekregen, tenzij hij niet in Nederland woont (maar in dat geval, waar zit zijn lokale AH dan? 🙂 )

  36. Origineel geplaatst door MLVC
    Alleen bij AH to-go worden creditcards geaccepteerd, de normale supermarkten doen dat niet (bron: Albert Heijn zelf). Vraag me ook af hoe Jeffrey N26 met Apple Pay werkend heeft gekregen, tenzij hij niet in Nederland woont (maar in dat geval, waar zit zijn lokale AH dan? 🙂 )

    Ik weet dat je als je N26 rekening opende in prille begin van Apple Pay, dan werkt hij wel icm apple pay maar alleen met Creditcard. Niet Maestro.

    Mensen die later de N26 rekening probeerde te openen vanuit Nederland kwamen tegen de strengere regio check aan en konden dus geen Apple Pay activeren.

    Daarnaast de AH franchise concerns mogen zelf beslissen welke pin terminals en abonnementen ze afsluiten. Daar hebben ze vrijheid in begreep ik. Die accepteren wel creditcards. Er zijn een paar van in Amsterdam hoorde ik (de nieuwere)

  37. Origineel geplaatst door Ron E.
    @Ade: En Rabobank heeft al jaren pushnotificaties voor ontvangsten. Daar kwam de ING eindelijk 1 of 2 maanden geleden mee. Dat werd tijd!

    Na jaren ellende bij de Rabobank (geen goede app, reviews kopen (?), ouderwets betalen met een reader) heeft de Rabobank een flinke inhaalslag gemaakt. Absoluut waar. Maar toch voelt en vind ik de Rabobank hopeloos ouderwets.
    De app van de ING werkt net wat handiger, sneller, overzichtelijker en het allerbelangrijkste geen scanner / reader of pinpas nodig bij het doen van betalingen. Maar dan ook echt alle betalingen waarin je zelf in een fluitje van een cent (wederom zonder reader/scanner) je betaallimiet aanpast.
    ING zag al heeeeel vroeg in dat een reader geen toekomst heeft en gelukkig bij de TAN-codes gebleven.

  38. @Thijs: Daarvoor heb je een portemonnee met een vakje

  39. Origineel geplaatst door Jimmy Schings
    Jammer maar te laat, overgestapt op bunq (en heb nog rabobank). Zeer tevreden met bunq!

    Precies mijn mening!

  40. In 2016 altijd al de mogelijkheid gehad om het te gebruiken met US Bank. Enige nadeel is dat het gebruik van het pasje er zo diep in zit dat je constant vergeet dat je je iphone ook kan gebruiken. Maar zeker van plan om het tegen die tijd te gaan gebruiken. Keek er best wel naar uit.

  41. Origineel geplaatst door Elko
    @Jeffrey: ben benieuwd hoe je nu N26 gebruikt. Bij mij is die optie er nog niet als NL klant van N26??

    Er was een poosje een work-around. Ik heb tijdelijk m’n land gewijzigd naar Frankrijk. Vervolgens een nieuwe pas besteld, dat was een Franse pas geactiveerd voor Apple Pay. Het is schijnbaar bij een bank dus echt een knopje die omgezet moet worden. Nadeel is dat ik wel Franse tekst krijg op de terminals haha.

  42. Origineel geplaatst door Jeffrey
    Ik gebruik nu N26 met PAY. Werkt heel goed. Mijn lokale Albert Heijn en Dirk accepteren MasterCard en VISA, dus eigenlijk loop ik nooit tegen problemen aan. Ik ga ING wel activeren, want hier heb ik ook een bankrekening. Maar blijf vooral N26 gebruiken als boodschappen/spendeer account omdat hun bank omgeving me erg aanspreekt.

    Origineel geplaatst door Rosh
    Jou lokale AH accepteerd Creditcard (Mastercard en Visa Betalingen). Zo cooll dat! Kon mijn AH dat maar!!! Zo een grote concern als AH en soms zo ouderwets. Ik vind dat zo groot als Ah zoiezo Creditcard betalingen moet accepteren!!

    Origineel geplaatst door MLVC

    Alleen bij AH to-go worden creditcards geaccepteerd, de normale supermarkten doen dat niet (bron: Albert Heijn zelf). Vraag me ook af hoe Jeffrey N26 met Apple Pay werkend heeft gekregen, tenzij hij niet in Nederland woont (maar in dat geval, waar zit zijn lokale AH dan? 🙂 )

    Sommige (nieuwe) Albert Heijn fillialen in Amsterdam, de meeste in het Centrum accepteren sindskort MasterCard/VISA aangezien er veel gedoe was met toeristen die niet konden betalen met lange rijen als gevolg, daarnaast willen ze meer zelfscankassas introduceren. Het duurt wel lang inderdaad. Zelfs de Aldi en Lidl accepteren MasterCard/VISA.

    Daarnaast woon ik wel in Nederland. Ik heb een work-around gebruikt, waar ik mijn land tijdelijk heb gezegd naar Frankrijk. Ik kreeg vervolgens een Franse MasterCard, die is geactiveerd voor Apple Pay. Het was een workaround die nu niet meer werkt omdat ze strenger kijken naar je locatie helaas. Maar mijn pas is nog steeds geactiveerd voor Apple Pay =D

  43. @Aagje: haha niet het draaiknopje maar de langwerpige knop daaronder. Dan weet je dat vast 👍🏻

  44. Pas via bunq  pay geactiveerd en werkt prima, in binnen- en buitenland. Toch denk ik er aan om naar ing over te stappen als  pay daar actief is. Goedkoper dan bunq en laatst had ik problemen met mijn bunq account en dan is het verdomde lastig communiceren met ze met alleen een chatfunctie.

  45. Ooofff zouden ze het actief maken vanaf iOS 12.3? Logischerwijs zou die later deze maand beschikbaar komen.

  46. Update van ios en de ing app heeft dit weekend onderhoud gehad. Maar nog geen apple pay. Wat bedoeld ing met binnenkort komt apple pay, weken, maanden?

  47. (Red.) Artikel bijgewerkt met vermelding van Nederland op Apple’s beta-bestand voor Apple Pay.

  48. Nou wachten op de ING-app update met Wallet support.

  49. Wie kan mij uitleggen wat het voordeel van Apple pay is ten opzichte van mobiel betalen bij de ING ?

  50. Ik kan nu ook in de Wallet app de procedure voor het toevoegen van een kaart starten. Alleen herkent ie mijn ING pas nog niet.

  51. Wel erg vreemde pas afbeelding. En toch alleen Meastro. Of ING dan uitgegeven V-Pay passen digitaal omzet naar Maestro (ING-app -> Wallet) lijkt me dan het meest aannemelijk.

  52. Origineel geplaatst door Ben
    Ik kan nu ook in de Wallet app de procedure voor het toevoegen van een kaart starten. Alleen herkent ie mijn ING pas nog niet.

    Hoe doe je dat?
    Ik heb gekeken op verschillende websites en daar staat dat je in de wallet app rechtsboven op een + moet drukken om kaarten toe te voegen. Ik heb heel die + niet. Bij mij staat in het midden scan code en zoek apps voor wallet.

  53. @Ben: hoe dan? Heeft je ING app een update gehad dan? Bij mij nog geen + teken in mijn wallet app…

  54. @Martijn: Ik heb al Apple Pay bij Bunq maar als ik tot voor kort op de + drukte kreeg ik een melding dat Apple Pay in NL niet beschikbaar is. Nu krijg ik de wizard voor het toevoegen van een kaart.

  55. @Gabor: Apple Pay is gratis voor de consumenten.

    @Martijn: Hij heeft zijn regio veranderd naar België ofzo…

  56. Nog geen + in Wallet

  57. Origineel geplaatst door Ben
    @Martijn: Ik heb al Apple Pay bij Bunq maar als ik tot voor kort op de + drukte kreeg ik een melding dat Apple Pay in NL niet beschikbaar is. Nu krijg ik de wizard voor het toevoegen van een kaart.

    Komt omdat je je regio op Italie hebt gezet (ooit) voor het toevoegen van de bunq kaart.
    Scannen van de ING pas gaat sowieso niet werken. Wel kun je online vinden hoe van je IBAN-nummer een debetkaart nummer kunt omzetten. Als je dan handmatig dat nummer toevoegt, misschien lukt dat wel.

  58. @Ben: Staat je regio dan nog op een ander land? Of wel op Nederland?

  59. Het + werkt toch niet dus maak je geen zorgen! En als je toch zo graag een + wilt zet dan je regio op bijvoorbeeld Italië of Verenigde Staten.

  60. @Hemmik: Nee deze moet op een ander land ingesteld staan. Bijvoorbeeld Italië of Verenigde Staten.

  61. @Hemmik: Nee staat gewoon op NL.

  62. Krijg wel een + te zien als ik de regio op NL zet, maar krijg een foutmelding als ik daar op klik. (ik heb normaliter regio op VS staan)

  63. Maar de ING app zal nog wel worden aangepast want de huidige versie heeft nog geen Wallet ondersteuning.

  64. @MLVC: de foutmelding kreeg ik tot voor kort ook, sinds vandaag niet meer

  65. @Ben: Dat verklaart een hoop…

  66. @Ron E.: ene is wel duidelijk belangrijker dan t andere push notificaties kun je wel zonder, extra bakje om te bankieren kun je ook graag zonder.

  67. Als ik nu 2 ING betaalrekeningen heb (gezamenlijke En-of rekening en een eigen rekening), kan hoe kan ik dan aangeven van welke rekening het afgeschreven word als ik straks met Apple Pay wil betalen? (of kun je maar 1 rekeningnummer koppelen?)

  68. Alleen Maestro is dan weer een beetje een gemiste kans… Ik ben benieuwd of een partij als ICS Cards het zelf gaat doen, tot nu toe ken ik in Europa alleen debit cards die Apple Pay ondersteunen…

  69. @Mtouch: In België kan het met zowel debit- als creditcard.

  70. In Wallet op “wijzig kaarten” drukken, dan klik ik op scannen en kan dus nieuwe kaart toevoegen. Mijn eerdere kaarten heb ik vanuit Stocard in Wallet toegevoegd. Geheel automatisch.

  71. @Robert: Beter nog; je kan twee passen toevoegen:)

  72. Origineel geplaatst door Aagje
    In Wallet op “wijzig kaarten” drukken, dan klik ik op scannen en kan dus nieuwe kaart toevoegen. Mijn eerdere kaarten heb ik vanuit Stocard in Wallet toegevoegd. Geheel automatisch.

    Zo voeg je geen virtuele betaalkaarten toe die je kan gebruiken voor Apple Pay. Wel je klantenkaarten/spaarkaarten maar een betaalpassen 🤦‍♂️

  73. Had geen zin in de Bunq truc en mijn dure premium account opgezegd; te weinig echte functies die ik echt gebruik. Zonder langs te komen rekening en pasjes was cool, handherkenning leuk. Maar imho geen 96 euro pj waard.

    Vandaag bij ING rekening geopend, naar ik begrijp draait interne pilot. Als het meezit Apple Pay 1 juni beschikbaar voor klanten, anders 1 juli.

  74. De ING-app ondersteunt vanaf nu Wallet.

  75. Origineel geplaatst door Alex
    De ING-app ondersteunt vanaf nu Wallet.

    Waar dan? Update geïnstalleerd maar niks…

  76. Update van de ING app.. alleen nog geen Apple Pay..

  77. Origineel geplaatst door Alex
    De ING-app ondersteunt vanaf nu Wallet.

    Hoe zie je dat?

  78. (Red.) Artikel bijgewerkt met ondersteuning voor Wallet in ING-app.

  79. Apple Pay is zojuist uit beta gehaald in Nederland zie

  80. @Dustin: Zie? Moet hier nog een linkje bij?

  81. (Red.) Apple Pay in Nederland is nu ook beschikbaar. Dit is toegevoegd aan het artikel. Reacties zijn vanaf hier gesloten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.