Instagram-reply

Instagram stopt met ontwikkeling van losse Direct-app

Instagram stop met de losse Direct-app die eerder in een groep landen werd uitgebracht. Instagram focust zich op het verbeteren van de chatfunctie in de gewone Instagram-app én de samenvoeging met de andere diensten van Facebook.

Wist je dat Instagram zo’n anderhalf jaar geleden een losse Direct-app uitgebracht heeft? De kans is klein dat je deze app ooit gebruikt hebt, omdat de Direct-app nooit officieel in Nederland is uitgebracht. Je hoeft er nu dus ook niet meer op te rekenen dat je de app op een later moment kan gebruiken, want Instagram laat aan gebruikers weten dat de ondersteuning voor de app stopt.

Instagram stopt met losse Direct-app

De losse Direct-app werd in december 2017 uitgebracht voor iOS en Android, maar alleen als test in onder andere Italië en Portugal. Via de App Stores in die landen was de app dus wel te downloaden, maar tot een Nederlandse release is het nooit gekomen. Gebruikers zien nu een melding in de app waarin staat dat de Direct-app in de komende maand verdwijnt.

De gesprekken die je in de app gevoerd hebt, blijven wel gewoon bestaan. Alle conversaties worden namelijk overgezet naar de gewone Instagram-app. Instagram heeft geen reden gegeven waarom ze met de app stoppen. Onlangs bleek wel dat de Instagram Direct chat getest wordt voor web en iPad. De webversie is nog niet publiek toegankelijk, maar komt mogelijk in de toekomst wel beschikbaar.

Een andere reden voor het stoppen van de losse Direct-app heeft mogelijk te maken met de aankomende integratie van Facebook, WhatsApp en Instagram Direct. Facebook wil er voor zorgen dat je straks bijvoorbeeld vanuit WhatsApp een bericht kan sturen naar iemand op Instagram, en andersom. Een losse Direct-app past daardoor mogelijk niet in deze strategie. Daarentegen waren er ook aanwijzingen dat Facebook de chatfunctie (gedeeltelijk) terugbrengt naar de eigen app. Een volledig afscheid van de Messenger-app hoeven we echter niet te verwachten, want Facebook Messenger komt dit jaar nog naar de Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2019, 11:08
Categorie Apps
Onderwerp instagram
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.