iMovie met Touch Bar op MacBook Pro

iMovie, GarageBand en meer Mac-apps krijgen Touch Bar-ondersteuning

Apple heeft iMovie, GarageBand, Pages, Keynote en Numbers voorzien van ondersteuning voor de Touch Bar van de nieuwe MacBook Pro. Ook zijn er updates voor andere apps uitgebracht. Je vindt ze hier allemaal op een rij.

Naast een grote update voor Final Cut Pro, bracht Apple gisteravond nog een hele reeks andere app-updates uit. Zo kregen veel van Apple’s eigen Mac-apps meteen al ondersteuning voor de nieuwe Touch Bar van de MacBook Pro. In dit artikel zetten we ze allemaal even voor je op een rij, met de belangrijkste vernieuwingen.

iMovie met Touch Bar op MacBook Pro

iMovie met Touch Bar-ondersteuning

iMovie voor macOS kreeg, net als Final Cut Pro, meteen ondersteuning voor de Apple onthult nieuwe MacBook Pro met Touch Bar in zilver en spacegrijs”>Touch Bar van de nieuwe MacBook Pro. Hiermee kun je snel videoclips toevoegen aan je project, je film afspelen of bewerken, zoals te zien is op bovenstaande afbeelding. Ook kun je nu renderbestanden verwijderen om opslagruimte vrij te maken.

GarageBand met Touch Bar-ondersteuning

In GarageBand is ook ondersteuning voor de Touch Bar toegevoegd. Via het OLED-schermpje bovenaan het toetsenbord van de nieuwe MacBook Pro kun je instellingen wijzigen voor een geselecteerd spoor, het volume aanpassen en het geluid van instrumenten en effecten tweaken.

Pages, Keynote en Numbers met Touch Bar-ondersteuning

Voor Apple’s eigen productiviteitsapps, die donderdagavond al werden getoond, zijn er eveneens updates beschikbaar. De Mac-versies van Pages, Keynote en Numbers hebben alledrie ondersteuning voor de nieuwe Touch Bar gekregen. Hiermee kun je tekst, vormen, tabellen en grafieken vanaf je toetsenbord bewerken.

Compressor & Motion

Ook voor twee andere Pro-apps bracht Apple een update uit. Compressor is Apple’s Mac-app om video’s van Final Cut naar allerlei formaten te exporteren en meteen in de iTunes Store te publiceren. Compressor kreeg in een grote update onder meer een nieuwe donkere interface en veel van de functies die ook in Final Cut Pro werden toegevoegd. Motion, de software waarmee je titels, overgangen en effecten maakt, kreeg dezelfde nieuwe donkere interface en allerlei andere verbeteringen. Beide apps zijn los verkrijgbaar in de Mac App Store.

Xcode 8.1 voor Touch Bar-ondersteuning in Mac-apps

Apple voegt in ontwikkelaarssoftware Xcode natuurlijk ondersteuning toe voor het gebruik van de Touch Bar. Maar met deze laatste update kunnen ontwikkelaars ook zelf aan de slag om Touch Bar-functionaliteit aan hun eigen Mac-apps toe te voegen. Apple toonde in de keynote al enkele apps die ondersteuning voor Touch Bar krijgen, zoals Photoshop, Microsoft Office en Pixelmator.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2016, 11:58
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen imovie, keynote, numbers, pages

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.