iMac 27inch

Scherm van je iMac defect? Apple geeft je gratis reparatie of korting op nieuw model

Alleen bij modellen uit 2014 en 2015

Apple heeft momenteel een tekort aan onderdelen voor iMac-schermen. Om gebruikers met een defect scherm tegemoet te komen, biedt Apple een gratis iMac reparatie of een upgrade naar een nieuw model met korting.

Als het scherm van je 27-inch iMac uit 2014 of 2015 defect is, dan kan Apple je nu twee keuzes bieden. Uit een interne memo die in handen is van MacRumors blijkt namelijk dat er een tekort is aan schermonderdelen. Dit tekort duurt op zijn minst tot midden december. Ter compensatie biedt Apple daarom korting op een nieuwe iMac of een volledig vergoede reparatie zodra de onderdelen weer beschikbaar zijn.

Tekort aan iMac-schermonderdelen

Heb je een enorme barst in het scherm van je iMac of is er iets anders mis met het display, dan heb je dus geluk. Apple heeft aan de Apple Stores en Apple service providers wereldwijd de opdracht gegeven om gebruikers die in aanmerking komen twee opties te bieden. Als de reparatie geen haast heeft en je tot midden december kan wachten, wordt het scherm volledig kosteloos gerepareerd. Dat aanbod geldt dus ook als je schermreparatie normaal gesproken buiten de garantie zou vallen. Heb je de iMac meteen nodig en kun je niet nog twee maanden wachten, dan kom je in aanmerking voor een vervangend model.

iMac retinascherm

Apple biedt een vergelijkbaar model uit 2017, die je met een korting van $600 bij Apple kan kopen. De korting verschilt per land en valuta en het is nog onduidelijk hoeveel de korting in Nederland en België precies is. Een 27-inch iMac uit 2017 is beschikbaar vanaf bijna €2100. Kies je voor deze optie, dan heb je dus voor ongeveer €1500 een nieuwer exemplaar. Hou er wel rekening mee dat het gaat om zogenaamde Customer Replacement Units, dus speciale modellen die bedoeld zijn als vervangende modellen. Of deze refurbished, remanufactured of gloednieuw zijn, is helaas onduidelijk. Je eigen defecte iMac moet je bij Apple achterlaten en krijg je ook niet meer terug.

De actie geldt alleen voor de 27-inch 5K iMac uit eind 2014 of midden 2015. Voor iMac-modellen uit andere jaren of de 21,5-inch versie geldt deze regeling niet. Bovendien heeft het alleen betrekking op schermreparaties. Als er een ander defect aan je Mac is met als gevolg dat het scherm niet helemaal goed functioneert, dan kom je mogelijk niet in aanmerking. Het gaat dan ook niet om een algeheel Apple reparatieprogramma.

Of het inruilen van je defecte iMac voor een model uit 2017 een goede deal is, durven we niet te zeggen. Het zou zomaar kunnen dat Apple nog deze maand nieuwe modellen aan gaat kondigen. Binnenkort zal Apple de datum van het iPad-event aankondigen, waar we ook een nieuwe MacBook Air verwachten. De kans is ook aanwezig dat Apple hier vernieuwde exemplaren van de iMac aankondigt, aangezien het vorige model alweer in juni 2017 uitgebracht is. Het lijkt er dus op dat je beter kan wachten tot begin november voordat je met je iMac onder je arm rennend naar de Apple Store gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2018, 11:33
Bron Bron MacRumors
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen imac, reparatie

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Er zijn drie versies: 21,5-inch, 24-inch en 27-inch. De 24-inch iMac is het nieuwste 2021-model, met Apple Silicon M1-chip en gloednieuw design. De 27-inch iMac is vernieuwd in augustus 2020 en heeft een Intel Core i5- of i7-processor van de 10e generatie. Er zit standaard SSD opslag in. De 21,5-inch iMac heeft 7e generatie Intel-processor. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.