Hue met Siri Shortcuts.

Philips Hue werkt vanaf nu met Siri Shortcuts: je eigen commando’s voor je lampen

“Hé Siri, waar is dat feestje?”
De Philips Hue-app werkt nu samen met Siri Shortcuts. Je kan daardoor je eigen commando's inspreken en je Hue-lampen combineren met allerlei andere taken in de Opdrachten-app. Bovendien geeft de Hue-app nu automatisch suggesties op het toegangsscherm.

Dankzij de samenwerking met HomeKit werkt Philips Hue al met Siri, maar door iOS 12 werken nog meer apps samen met Siri met de Siri Shortcuts-app. De eerder aangekondigde ondersteuning van Hue voor Siri Shortcuts is nu beschikbaar, want versie 3.6 van de Hue-app staat klaar in de App Store. Je krijgt daardoor niet alleen suggesties voor het activeren van scènes en lampen, maar je kan ook makkelijker je eigen commando’s instellen.

Philips Hue met Siri Shortcuts

De Hue-app heeft vanaf nu standaard een nauwe samenwerking met Siri Shortcuts. Je kan daardoor in de Hue-app een eigen commando instellen voor je eigen scènes, maar je vindt de Hue-acties ook in de Siri Shortcuts-app. Koppel je Hue-scènes aan allerlei andere taken en diensten die ondersteund worden in de Siri Shortcuts-app.

Het instellen van je eigen opgenomen stemopdracht in de Hue-app werkt als volgt:

  1. Ga naar de bijgewerkte Hue-app.
  2. Selecteer een kamer en ga naar het scène-overzicht.
  3. Activeer een scène en tik dan op het potloodje.
  4. Tik op Toevoegen aan Siri en geef Hue toestemming om de app met Siri te kunnen gebruiken.
  5. Spreek nu je eigen commando in.

Hue Siri Shortcuts commando opnemen.

Het voordeel van deze manier ten opzichte van de stembediening via scènes in HomeKit, is dat de stemcommando niet meer gelijk hoeft te zijn aan de naam van de scène. Als je via HomeKit een scène wil starten, moet je per se de naam van de scène uitspreken, maar met de samenwerking met Siri Shortcuts hoeft dat niet meer.

Je kan door de samenwerking met Siri Shortcuts ook de Opdrachten-app gebruiken:

  1. Open de Opdrachten-app en tik op het plusje of Maak opdracht aan.
  2. In de zoekbalk kan je zoeken naar Hue.
  3. Tik een voorgesteld commando aan om deze aan je opdracht toe te voegen. Je kan daarna eventueel allerlei extra taken instellen en aan de lichtscène koppelen.

Hue Siri Shortcuts in Opdrachten-app.

Door de samenwerking met de Opdrachten-app, zijn er allerlei geavanceerde taken mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld meteen je iPhone op Niet storen zetten zodra je de sfeerverlichting thuis inschakelt. Met je eigen ingesproken spraakcommando heb je dan dus maar één handeling nodig om meerdere taken uit te voeren. Tot slot kan je het commando ook instellen via de Instellingen-app. Ga hiervoor naar Instellingen > Siri en zoeken > Alle opdrachten. Naarmate je de Hue-app meer gebruikt, verschijnen hier suggesties voor je eigen commando’s.

Bekijk ook

Siri Shortcuts (Opdrachten): zo werkt het automatiseren van taken

Met Siri Shortcuts (Opdrachten) kun je allerlei taken automatiseren. Je kunt meerdere acties achter elkaar laten uitvoeren met een spraakopdracht via Siri. Ook zijn sommige taken te automatiseren. In deze gids leggen we uit hoe het werkt op de iPhone, iPad, Mac en Apple Watch.

Suggesties op toegangsscherm en meer
Daarnaast kan de Hue-app je nu ook suggesties geven om bepaalde scènes en lampen te activeren. Siri leert wanneer je je favoriete scènes gebruikt en kan aan de hand daarvan suggesties geven op het toegangsscherm, de Spotlight-zoekfunctie en zelfs de Siri-wijzerplaat op de Apple Watch. Je hoeft daardoor niet meer telkens naar de Hue-app te gaan om een scène te activeren, want Siri weet al wat je wil doen. Met een tik op de melding zet je de voorgestelde scène aan.

Wil je deze suggesties niet? Je kan de Siri-suggesties op het toegangsscherm uitschakelen. Dat kan per app, maar ook in zijn geheel. In onze tip lees je hoe dat werkt.

Bekijk ook

Zo schakel je de Siri-suggesties op het toegangsscherm uit

Siri is de afgelopen jaren een stuk slimmer geworden. De assistent kan ook suggesties op het toegangsscherm geven met meldingen die eruit zien als gewone notificaties. Wil je dit liever niet? Dan kan je dit per app uitschakelen.

Apple Watch-app bijgewerkt
Tot slot heeft Philips ook de Apple Watch-app van een update voorzien. In watchOS 5 was het niet mogelijk om deze app te gebruiken, maar met deze nieuwe update is dat wel weer mogelijk. Bovendien is de Apple Watch-app meteen bijgewerkt voor het grotere scherm van de Apple Watch Series 4, waardoor hij er beter uit ziet. Met de Apple Watch-app kan je je favoriete scènes starten vanaf je horloge. Om dit in te stellen ga je in de Hue-app op je iPhone naar Instellingen > Widgets en Apple Watch.

In de update-omschrijving in de App Store verklapt Philips ook nog dat er instellingen voor berichtgeving in de app toegevoegd zijn. Via Instellingen > Geavanceerd kun je instellen welke meldingen je wil krijgen, bijvoorbeeld over aankondigingen van nieuwe producten of tips en aanbevelingen.

Tijdens de IFA afgelopen september liet Philips kondigde Philips de ondersteuning voor Siri Shortcuts al aan, maar er komt ook een nieuwe functie genaamd Power on Behaviour. Dankzij deze instelling keren de lampen altijd terug naar de van tevoren ingestelde scenes nadat de stroom wegvalt. Je lampen worden daardoor niet meer teruggezet naar de felle standaard lichtstand.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 03 oktober: De ondersteuning voor Siri Shortcuts in de Hue-app is nu beschikbaar. Artikel is bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.
  • 2018 - 30 augustus: Schakelaar van Busch-Jaeger toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Siri

Lees alles over de spraakassistent van Apple. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Hieronder vind je onze belangrijkste artikelen.

Siri
24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.