Hue met Siri Shortcuts.

Philips Hue werkt later dit jaar ook met de Siri Shortcuts-app

Philips heeft tijdens de IFA 2018 aankondigingen gedaan voor haar Hue-verlichting. Zo is er goed nieuws voor iPhone- en iPad-gebruikers, want Philips Hue werkt later dit jaar met de Siri Shortcuts-app.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Dankzij de samenwerking met HomeKit werkt Philips Hue al met Siri, maar dankzij iOS 12 werken nog meer apps samen met Siri met de Siri Shortcuts-app. Tijdens de presentatie op de IFA 2018 heeft Philips laten weten dat de Hue-app bijgewerkt gaat worden om samen te werken met Siri Shortcuts. Je krijgt dan bijvoorbeeld suggesties van Siri voor relevante lichtscenes.

Philips Hue in najaar met Siri Shortcuts

Door de samenwerking met Siri Shortcuts heb je geen heel eigen HomeKit-instelling nodig om je Hue-lampen toch met Siri te besturen. De Hue-app heeft vanaf dit najaar standaard een nauwe samenwerking met Siri Shortcuts, maar de samenwerking geldt ook andersom. Dat betekent dat je Hue-acties vindt in de Siri Shortcuts-app. Hoe dit precies gaat werken is nog onduidelijk, maar het werkt waarschijnlijk op een soortgelijke manier als de Workflow-app die Apple eerder over nam.

Hue met Siri Shortcuts.

Wel heeft Philips laten weten dat Siri suggesties kan geven om scènes te activeren. Denk bijvoorbeeld aan het activeren van een scène als je ‘s avonds thuis komt. De suggesties verschijnen op het toegangsscherm op je iPhone en iPad, maar ook in de Siri-wijzerplaat op de Apple Watch. Met een tik kun je dan de juiste lichten inschakelen.

Suggestie van Siri Shortcuts voor Hue.

Hue-app krijgt “Power on behaviour”
Daarnaast wordt er ook nog verder gewerkt aan de Hue-app. Zo komt er een gewilde functie genaamd Power on Behaviour. Dankzij deze instelling keren de lampen altijd terug naar de van tevoren ingestelde scenes nadat de stroom wegvalt. Je lampen worden daardoor niet meer teruggezet naar de felle standaard lichtstand. Tot slot gaat Hue samenwerken met enkele nieuwe bedrijven die gespecialiseerd zijn in verlichting, zoals Makris, Kichler en John Lewis. Deze partners maken binnenkort deel uit van het Friends of Hue-programma, waar we al eerder aandacht aan besteedden.

Busch-Jaeger schakelaar voor Philips Hue

Een van de eerste partners van Friends of Hue die ook concrete producten heeft ontwikkeld is Busch-Jaeger, een bekende Duitse fabrikant van schakelmateriaal. De Friends of Hue-lichtschakelaars liggen vanaf het eerste kwartaal van 2019 in de winkel. Ook is er een speciaal ontwikkelde Energy Harvesting-module voor de productseries Carat, Solo, Busch-axcent en Future.

Tijdens de presentatie was er ook nog aandacht voor de vele Hue-badkamerverlichting die onlangs aangekondigd werd. Ook de Hue Play en Signe kwamen nog ter sprake.

De volledige presentatie van Philips Hue tijdens de IFA 2018 bekijk je hieronder.

Philips Hue Live at #IFA2018

We are lighting things up at #IFA2018, tune into our press conference live to check out the latest announcements!

Geplaatst door Philips Hue op Donderdag 30 augustus 2018

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 30 augustus: Schakelaar van Busch-Jaeger toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2018, 14:54
Categorie Accessoires
Onderwerpen ifa 2018, philips hue, siri

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.