Sommige iMac 2020-gebruikers klagen over schermproblemen

Plotselinge strepen in beeld
Heb je onlangs de nieuwe iMac 2020 gekocht, maar zie je af en toe strepen in het beeld? Je bent niet de enige. De boosdoener is vermoedelijk de grafische chip in de duurste uitvoering.

Deze zomer kondigde Apple de iMac 2020 aan: hetzelfde vertrouwde design, maar met een nieuwe krachtigere processor en een verbeterd scherm. En met dat laatste hebben sommige gebruikers nu problemen, zo ontdekt 9to5Mac. Op Apple supportforum wordt geklaagd over schermproblemen op de iMac 2020. Er verschijnen plotseling strepen in het beeld.

Schermproblemen iMac 2020: strepen in beeld

Al kort na de eerste klacht een paar dagen geleden, zijn er meer gebruikers die plotseling strepen in het beeld zien. Uit de reacties is gebleken dat het gaat om de iMac 2020 met Radeon Pro 5700 XT graphics, de meest zware uitvoering. Deze optie is alleen te kiezen op de duurste versie van de nieuwe iMac. De strepen verschijnen plotseling in beeld, zonder dat daar enige aanleiding voor is. Het gebeurt bij zwarte taken, maar ook als de computer in de sluimerstand staat. In onderstaande video is de streep kort te zien.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Vooralsnog is hier zelf niets aan te doen. Apple zal vermoedelijk werken aan een oplossing, dat in een toekomstige software-update verholpen kan worden. Hoewel de grafische chip de oorzaak is, lijkt het geen hardwareprobleem te zijn. Er hoeven dus geen onderdelen vervangen te worden, want Apple zou dit met een software-update kunnen oplossen.

Heb je een ander iMac 2020-model met de standaard grafische chip? Daarbij zijn nog geen problemen bekend. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je daar ook last krijgt van deze problemen.

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Het nieuwste model is de 24-inch iMac uit 2023 met M3-chip en een kleurrijk design. Het M3-model biedt betere specificaties en is de opvolger van de iMac uit 2021. De iMac 2023 is nog het enige model dat in Apple's assortiment zit. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.