Switch van iDevices

Met deze HomeKit-kastjes kan Siri het licht aan doen

Fabrikanten iHome en iDevices hebben slimme schakelaars aangekondigd waarmee je normale lampen en andere elektrische apparaten via Bluetooth en Wi-Fi kan bedienen op je iPhone.

Dankzij slimme schakelaars van iDevices en iHome kun je binnenkort het licht aan doen met je iPhone, ook al heb je geen slimme lampen. Je sluit ze aan op een willekeurig apparaat dat met het stopcontact verbonden is. Vervolgens maken ze via Bluetooth en Wi-Fi contact met je iPhone. Het aardige hiervan is dat je hierdoor ook geen centrale hub meer nodig hebt. De producten werden aangekondigd op elektronicabeurs CES in Las Vegas.


De Switch van iDevices

Momenteel hebben zowel iDevices als iHome zogeheten ‘switches’ aangekondigd. Ze maken gebruik van de nieuwe HomeKit-mogelijkheden die Apple vorig jaar introduceerde in iOS 8. Daardoor hoef je zelfs de bijbehorende app niet te gebruiken. Als je tegen Siri zegt ‘turn off the lights’, dan werkt dat ook.

Lees ook: Hoe werkt HomeKit? en Dossier HomeKit

Switch van iDevices

Volgens The Verge zal iDevices zijn Switch voor de zomer op de markt brengen voor bijna 50 dollar per stuk. iHome heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de SmartPlug verschijnt en wat deze zal kosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.