toshiba transferjet

Toshiba TransferJet kan supersnel data tussen iOS-apparaten versturen

Toshiba heeft de TransferJet aangekondigd, een apparaatje voor de Lightning-poort waarmee je supersnel bestanden uitwisselt tussen iPhone, iPad en iPod touch.

Toshiba heeft een apparaatje aangekondigd, waarmee je data tussen twee iPhones kunt uitwisselen. Je sluit de TransferJet-adapters op de Lightning-poort van twee iPhones aan en kunt vervolgens op hoge snelheid data uitwisselen. De grap daarbij is, dat het nauwelijks batterijduur kost. De twee apparaten hoeven alleen bij elkaar in de buurt te zijn. Daarmee heeft Toshiba een alternatief bedacht voor AirDrop, maar je zult er wel steeds een apparaatje voor op zak moeten hebben.

toshiba transferjet

Wat is snel? Volgens Toshiba gaat het om een snelheid van 375 Mbps. Een bestand van 100MB wordt binnen drie seconden verstuurd tussen een iPhone, iPad of iPod touch. Of dat veel voordelen oplevert ten opzichte van AirDrop is op dit moment nog wat moeilijk te bepalen: volgens Apple gaat het hierbij ook om energiezuinige en supersnelle bestandsuitwisseling, maar de exacte snelheid van AirDrop is moeilijk te achterhalen. Bovendien wordt AirDrop momenteel geplaagd door wat snelheidsproblemen door Apple’s gebruik van Wireless Direct Link (AWDL).

Volgens Toshiba is het vooral handig voor grote bestanden zoals films en foto’s. Het werkt met een bijbehorende app, die via de App Store verkrijgbaar is. Je kiest daarin de bestanden die je wilt uitwisselen en tikt even met het iOS-apparaat tegen het andere apparaat. Fysiek contact is niet direct nodig, het gaat erom dat beide apparaten door het tikje weten dat de bestandsoverdracht moet beginnen.

De Toshiba TransferJet komt in het voorjaar in Japan beschikbaar en daarna wereldwijd ook in Europa.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2015, 11:25
Categorie Accessoires
Onderwerpen airdrop, toshiba

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.