iCloud op een MacBook

Apple biedt nieuwe iCloud-opslagbundel van 2TB

Apple heeft een nieuwe iCloud-opslagbundel van 2TB geïntroduceerd, voor mensen die meer opslag vereisen.

Hoe meer je doet met iCloud, hoe meer behoefte je hebt aan extra opslag en de standaard 5GB schiet dan al snel tekort. Apple heeft daarom in aanloop naar het iPhone-event van 7 september alvast een nieuwe iCloud-opslagbundel geïntroduceerd. Het kost €19,99 per maand.

iCloud op een MacBook

2TB iCloud-opslag

Apple vernieuwde meteen de pagina over iCloud-opslag. Je hebt nu de keuze uit 50GB (€0,99 per maand), 200GB (€2,99 per maand) en 1TB (€9,99 per maand), plus de nieuwe bundel van 2TB. De gratis bundel van 5GB blijft ongewijzigd, al hopen we dat Apple tijdens het komende iPhone-event aangekondigd dat ze dit gaan verhogen.

iCloud opslag 2TBBijna een jaar geleden paste Apple de prijzen van iCloud aan. De optie van 500GB verdween en de meeste bundels werden flink goedkoper. Zo betaalde je voor 1TB destijds nog €19,99 per maand. Nu is dat €9,99. iCloud-opslag is een van de inkomstenbronnen waarmee Apple een constante stroom aan inkomsten hoopt te vergaren, nu de inkomsten uit hardwareverkopen lijken af te zwakken. Tim Cook zegt dat de diensten die Apple aanbiedt in 2017 al zo groot zijn, dat ze op zichzelf een Fortune 500 vormen. Het gaat hier bijvoorbeeld om iTunes, iCloud, Apple Music en Apple Pay. Dat wil overigens niet zeggen dat Apple de dienstentak gaat afsplitsen.

Hints voor een grotere iPhone?

Liefhebbers van hints kunnen ook hun tanden stuk knagen op deze nieuwe iCloud-bundel: als Apple de grootste opslagbundel verdubbeld, zou dat ook kunnen betekenen dat de opslag van de iPhones gaat verdubbelen. Er zijn steeds meer geruchten dat Apple de huidige maximale opslag van 128GB gaat verdubbelen naar 256GB. Je hebt meer dan 8 iPhones en iPads nodig om de nieuwe opslagbundel volledig vol te proppen met backups.

Heb je niet genoeg aan de 5GB die Apple je standaard biedt, dan adviseren we de 50GB bundel, waarmee je (bij doorsnee gebruik) voor €0,99 per maand geen zorgen meer hebt over je opslag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2016, 8:36
Categorie Diensten
Onderwerpen icloud, opslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.