iCloud account login

Lagere prijzen voor iCloud-opslag nu zichtbaar op iPhone en iPad

Na het updaten naar iOS 9 krijg je de nieuwe prijzen voor iCloud-opslag te zien. Voor 1TB betaal je vanaf nu de helft ten opzichte wat je voorheen betaalde.

icloud logoTijdens de keynote van vorige week woensdag heeft Apple bekendgemaakt dat de prijzen voor iCloud-opslag verlaagd zullen worden. Vanaf vandaag kun je de nieuwe prijzen voor de iCloud-opslagbundels afsluiten via je iPhone of iPad.

We wisten eerder al wat de Amerikaanse prijzen voor iCloud zouden worden, maar sinds vanochtend is pas bekend hoeveel je in Europese landen moet betalen. Apple maakte de lagere iCloud-opslagprijzen voor Nederland, België en andere Europese landen bekend.

Nieuwe prijzen voor iCloud in Nederland en België

iCloud prijzen nieuw 2015Als je naar Instellingen > iCloud > Opslag > Wijzig opslagabonnement gaat, kun je zien dat de bundels al voor de nieuwe prijzen vermeld worden.

Dit zijn de nieuwe Europese prijzen voor iCloud, weergegeven per maand:

  • 5GB: gratis
  • 50GB: €0,99
  • 200GB: €2,99
  • 1TB: €9,99

Zoals je ziet, is de optie van 500GB opslagruimte vervallen. Voorheen kon je kiezen uit 5GB, 20GB, 200GB, 500GB en 1TB. Straks heb je de keuze uit 5GB, 50GB, 200GB en 1TB. De prijzen zijn flink verlaagd: voorheen betaalde je bijvoorbeeld €19,99 voor 1TB, dus de prijs is nu gehalveerd.

De nieuwe iCloud-opslagbundels zijn eerder beschikbaar gekomen dan gedacht. Een supportmedewerker van Apple beloofde eerder dat de prijzen op 25 september 2015 aangepast zouden worden, bij de start van de verkoop van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Maar het supportdocument deed vermoeden dat de prijzen al bij het verschijnen van iOS 9 aangepast zouden worden. Dit document meldt namelijk dat mensen met een maandabonnement dat vóór 16 september 2015 is afgesloten, automatisch een upgrade ontvangen. Dat blijkt nu inderdaad het geval.

Als je op een jaarlijks abonnement zit, dan vernieuw je je abonnement nog steeds jaarlijks tegen dezelfde prijs. Als je overstapt naar een maandabonnement, dan is teruggaan naar een jaarabonnement geen optie meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2015, 21:12
Categorie Diensten
Onderwerp icloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.