iBreath combineert alcoholmeter en FM-transmitter

Eigenlijk zagen we ‘m gisteren al, maar hij is te leuk om te laten liggen: iBreath van David Steele. Dit apparaat heeft een dubbele functie: enerzijds is het een FM-transmitter en tegelijk is het een ademanalyse-apparaat, waarmee je kunt controleren of je een slok teveel op hebt. De iBreath berekent je Blood Alcohol Content (BAC) […]

ibreath_originalEigenlijk zagen we ‘m gisteren al, maar hij is te leuk om te laten liggen: iBreath van David Steele. Dit apparaat heeft een dubbele functie: enerzijds is het een FM-transmitter en tegelijk is het een ademanalyse-apparaat, waarmee je kunt controleren of je een slok teveel op hebt. De iBreath berekent je Blood Alcohol Content (BAC) en bepaalt dan of het nog veilig is om te rijden. Het lijkt een rare combinatie van twee producten, maar je hebt ze beide nodig in de auto, dus waarom niet? De iBreath is geschikt voor elke iPod en iPhone, met uitzondering van oudere modellen. De voeding krijgt hij uit het aangesloten apparaat, dus er is geen excuus om niet te blazen.

Mocht je de iPhone of iPod zijn vergeten, dan heb je ook nog de meegeleverde 12 Volt-autolader achter de hand. Verder zit er een handleiding en een usb-kabel bij – waarschijnlijk om de metingen later op je computer te kunnen analyseren. De iBreath kan een meting tussen 0.000 en 0.100% registreren en dat is ruim genoeg want in Nederland en België ligt de grens op 0.05%. Op Wikipedia kun je ook lezen welke effecten optreden bij een bepaald promillage (boven 0.3% wordt het echt gevaarlijk). Het apparaat kost $79 en dat is behoorlijk prijzig als je het vergelijkt met een gewone iTrip ($49). Een goedkopere oplossing is om bij twee of meer biertjes gewoon niet meer in de auto te stappen.

De iBreath is te koop via DavidSteele.com.

Tipgever: Harald

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2008, 14:00
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.