HomePod software-versie 14.5 blauw.

Apple brengt HomePod-software versie 14.5 uit: nieuwe klanken voor Siri

Nog steeds alleen in het Engels

Apple heeft ook voor de HomePod en HomePod mini een software-update uitgebracht. De update brengt onder andere een nieuwe stem voor de Engelse Siri.

Behalve voor iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV, brengt Apple ook voor de HomePod en HomePod mini geregeld nieuwe updates uit. Het versienummer loopt daarbij gelijk met iOS en tvOS, waardoor we nu aanbeland zijn bij de HomePod-software versie 14.5. De update is er zowel voor de gewone HomePod als voor de HomePod mini.

HomePod-software versie 14.5: nieuwe Siri-stemmen

In iOS 14.5 voegt Apple een aantal nieuwe stemmen toe aan de Engelse Siri op de iPhone en iPad. Op die toestellen heb je daar misschien niet zoveel aan, maar op de HomePod misschien wel door het ontbreken van de Nederlandse Siri. Na het installeren van HomePod-software versie 14.5, kun je via de Woning-app op de iPhone de nieuwe stemmen voor Siri op de HomePod kiezen.

Om de stem te wijzigen, open je na het installeren van de benodigde updates de Woning-app en hou je de tegel van de HomePod (mini) ingedrukt. Scroll dan naar onderen en kieze voor Siri-stem. Kies daar één van de nieuw beschikbare stemmen. Vanaf deze versie worden de stemmen ook niet met een geslacht weergegeven. In plaats daarvan vind je hier enkel Stem 1, Stem 2, enzovoorts.

HomePod-softwareversie 14.5 releasenotes

Over andere verbeteringen spreekt Apple niet. In de releasenotes is Apple dan ook kort en krachtig over de verbeteringen:

HomePod-softwareversie 14.5

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

HomePod software-update 14.5 downloaden
Het downloaden en installeren van de update gaat automatisch, maar je kan dit ook zelf forceren als je de update direct wil hebben. Dit doe je zo:

  1. Open de Woning-app op je iPhone. Ga naar het Woning-tabblad.
  2. Tik linksboven op het huisje. Kies eventueel voor Woninginstellingen en selecteer de woning waar de HomePod in staat.
  3. Tik op Software-update.

HomePod updaten 14.3

  1. De app zal nu controleren op updates.
  2. Je ziet nu versienummer en grootte.
  3. Tik op de knop Download en installeer om de software bij te werken.
  4. De HomePod-update wordt nu geïnstalleerd.

Lees ook meer in ons artikel over het updaten van de HomePod.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.