iPhone X gestures

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom mensen geen iPhone X willen

Niet iedereen is overgestapt naar de iPhone X toen Apple's nieuwe jubileumtoestel werd aangekondigd. Uit een onderzoek blijkt nu waarom mensen toch niet de sprong hebben gemaakt. Reden #1 zal je verbazen! De uitkomst is niet zo heel verrassend.

Hoewel… waarschijnlijk zal jij een andere reden op nummer 1 hebben gezet. Voor de meeste deelnemers was de belangrijkste reden om niet te upgraden namelijk dat hun huidige iPhone “nog prima werkte”, aldus 44 procent. De veelgehoorde klacht “te duur” kwam pas op plek twee met 31 procent. Het onderzoek werd uitgevoerd door Michael Olson van Piper Jaffray, een bekend analistenbureau in de VS. Hij ondervroeg 1.500 mensen die nog niet naar de iPhone X waren overgestapt om hun beweegredenen. Alleen liggen de uitkomsten wel een béétje voor de hand.

Groter scherm
De derde reden om niet te upgraden, is dat ze een groter scherm willen dan de huidige iPhone X. Daarnaast hadden gebruikers allerlei andere redenen om niet te upgraden, maar opgeteld kwamen die niet hoger dan 17 procent.

Het goede nieuws is dat Apple later dit jaar in ieder geval reden #2 en #3 gaat oplossen. Volgens de geruchten komen er in 2018 drie nieuwe iPhones aan, waarvan eentje met een veel groter scherm. Bovendien zullen de huidige functies van de iPhone X worden ingebouwd in goedkopere modellen. Daarmee is 40% van alle klachten afgedekt. Piper Jaffray raadt dan ook aan om in Apple-aandelen te blijven investeren, want op lange termijn heb je er wat aan. Er komt weliswaar geen ‘supercycle’, zoals analisten eerder hadden beloofd, maar wel een ‘super-long cycle’ die wordt aangejaagd door iPhone X-achtige toestellen.

De 2018 iPhone line-up bestaat volgens de geruchten uit een iPhone X Plus met 6,5-inch scherm, waarmee klacht #3 wordt opgelost. Ook komt er een goedkoper 6,1-inch model met LCD-scherm om klacht #2 op te lossen en een vernieuwde versie van de huidige iPhone X met 5,8-inch scherm.

Goed genoeg
De belangrijkste reden om niet te upgraden (“huidige toestel is nog goed genoeg”) is zowel Apple’s sterkste punt als een struikelblok. Toestellen gaan zo lang mee, dat maar een klein groepje zin heeft om jaarlijks te upgraden. Als je bij vrienden of kennissen kijkt dan zal je opvallen dat veel mensen nog een iPhone 5s of eerder toestel gebruiken – en daar zijn eigenlijk best wel tevreden mee. Heb je een iPhone 6 of nieuwer, dan is prima te begrijpen dat veel mensen zo’n toestel goed genoeg vinden voor wat ze ermee doen – al is het natuurlijk goed mogelijk dat ze simpelweg geen budget hebben voor een andere. Bij de uitslag van het onderzoek kun je soortgelijke vraag stellen: vinden mensen hun toestel echt nog goed genoeg, of vinden ze dat vooral omdat ze €1000 te veel vinden?

Eerder deze week schreven we dat de gemiddelde levensduur van Apple-producten ongeveer 4 jaar is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2018, 17:43
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone X, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.