HomePods

HomePod krijgt ook iOS 13.3 update: meer controle over stemherkenning

Maar nog niet in het Nederlands
Na de gekte van gisteravond met een nieuwe Mac Pro en allerlei software-updates is één apparaat bijna vergeten: de HomePod. Ook Apple's speaker krijgt een update naar iOS 13.3. De update bevat een paar kleine verbeteringen, maar we kunnen het niet allemaal in Nederland gebruiken.

iOS 13.3 voor HomePod beschikbaar

Toen de HomePod in oktober de update naar iOS 13.2 kreeg werd een langverwachte functie toegevoegd. De HomePod kan nu stemmen herkennen van jou en je gezinsleden. Helaas werkt de functie niet in het Nederlands, want de HomePod ondersteunt nog steeds erg weinig talen. De nu verschenen update iOS 13.3 zorgt ervoor dat de speaker stemmen beter herkend.


Het is een handige functie voor mensen die de stemherkenning bijvoorbeeld in het Engels gebruiken, want daarmee werkt het wel. Belangrijker is echter, dat alle gezinsleden nu zelf kunnen bepalen of de HomePod persoonlijke opdrachten mag uitvoeren. Denk hierbij aan het voorlezen en sturen van berichten, maar ook de agenda inzien. Voorheen was het alleen mogelijk om deze functie voor iedereen aan of uit te zetten, zonder keuze per gezinslid.

HomePod iOS 13.3 update

Bekijk ook

Zo kun je de HomePod (mini) updaten en de software automatisch bijwerken

Wil je je HomePod of HomePod mini updaten, dan kan dat op twee manieren: handmatig of automatisch. Welke methode voor jou het handigst is, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. In deze tip leggen we uit hoe het handmatig HomePod updaten werkt en hoe je het automatisch updaten kunt in- en uitschakelen.

Apple has also released a software update for HomePod. Here are the release notes:

Improves the ability of HomePod to recognize the voice profile of family members
Allows individual family members to enable/disable personal requests
Fixes an issue that could prevent music playback from resuming on a stereo pair after a phone call

Je kunt de HomePod updaten maar zult tijdens dit proces niet het herkennen van stemprofielen en persoonlijke stemopdrachten zien staan in de Nederlandse update-omschrijving. Wat je wél ziet staan is één bugfix. Als je twee HomePods als stereopaar had ingesteld en een telefoontje pleegde kon het gebeuren dat de muziek niet meer verderging als je ophing. Dat is nu verleden tijd met iOS 13.3 voor de HomePod.

Er zijn helaas geen concrete geruchten over een eventuele nieuwe HomePod. We hopen dat Apple dit voor volgend jaar op de planning heeft, want het huidige (originele) model is al bijna twee jaar oud en concurrenten brengen veel frequenter nieuwe modellen uit. Google heeft inmiddels een grotere line-up aan slimme speakers met de Google Nest Home-lijn. Deze zijn ook een stuk goedkoper dan Apple’s enige optie, de standaard HomePod van 349 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.