Dit zijn de eerste indrukken van de Mac Pro en het Pro Display XDR [video]

De Mac Pro en het Pro Display XDR zijn vanaf nu te bestellen, maar enkele YouTubers konden al met de krachtpatsers aan de slag. In dit artikel vind je een overzicht van de eerste hands-ons van de Mac Pro en het nieuwe Pro Display XDR.

Hands-on Mac Pro en Pro Display XDR

Fans van de Mac Pro hebben lang op een update moeten wachten. Nadat Apple in 2013 het beruchte prullenbakmodel uitbracht, duurde het tot dit voorjaar totdat Apple de opvolger volledig uit de doeken deed. Datzelfde geldt ook voor gebruikers die graag een display van Apple op hun bureau willen hebben. Na het stoppen van het Thunderbolt Display, is Apple nu weer terug met de professionele Pro Display XDR. Twijfel je nog of het iets voor jou is? In de eerste hands-on van de Mac Pro en het Pro Display XDR zie je de eerste indrukken van bekende YouTubers en professionals. Ben je niet van plan om één van de producten in huis te halen? Ook dan is het leuk om de unboxings te bekijken.


Marques Brownlee deelt allereerst dat de Mac Pro bijzonder stil is. Zeker voor zo’n krachtpatser heb je nauwelijks last van het geluid dat hij maakt. Wat hem ook meteen opvalt is hoe snel de Mac Pro wel niet is. Dat mag ook wel, want met een vanafprijs van €6.499 is het een behoorlijk prijzige machine. De Geekbench-score was het hoogste wat hij ooit had. De interne SSD heeft een lees/schrijf snelheid van 3GB per seconde. Een 5 minuten durende 8K-video wist hij in nog geen vier en een halve minuut te renderen. Dat betekent dus dat het kijken naar de video zelf nog langer duurt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Filmmaker en fotograaf Vincent Laforet kon ook al eventjes aan de slag met de Mac Pro. In het werk wat hij doet is de nabewerking en het monteren een belangrijk onderdeel. Volgens hem zorgt de Mac Pro ervoor dat zelfs dit werk leuk wordt. Hij vindt het dan ook leuk om met de Mac Pro te werken, omdat hij het gevoel heeft dat de machine echt met je meedenkt. Het toverwoord van de Mac Pro is dan ook moeiteloos. Hij is enorm onder de indruk van zowel de hardware als software, omdat alles zo eenvoudig en snel gaat. Het kopiëren van honderden gigabytes kost nu nog maar een paar minuten in plaats van uren.

Meer technische specs en ervaringen lees je in de uitgebreide hands-on van Laforet. Hieronder zie je een video die hij met de Mac Pro gemonteerd heeft.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

YouTubers Jonathan Morrison en iJustine zijn ook al aan de slag gegaan met zowel de Mac Pro als het Pro Display XDR. Bij het scherm valt op hoe makkelijk hij aan de standaard te bevestigen is. Geen ingewikkelde schroeven of mechanismen, want je klikt hem er gewoon op. Bij de unboxing zien we ook meteen hoe Apple uitgepakt heeft met de verpakking van zowel het scherm als de Mac Pro. Met textiel en klittenband is alles heel zorgvuldig ingepakt. De unboxings zijn daardoor ook echt de moeite waard om te bekijken.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Je kan vanaf nu de Mac Pro en het Pro Display XDR bestellen.

Bekijk ook

Nieuwe Mac Pro en Pro Display XDR vanaf nu te bestellen

We wisten al dat 'ie eraan zat te komen en nu is het officieel: de Mac Pro is vanaf nu te bestellen vanaf nu te bestellen voor een prijs vanaf €.6499,-. Het is de eerste grote update sinds de cilindervormige Mac Pro uit 2013, die dringend aan vervanging toe was.

Openingsafbeelding via MKBHD

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.