Google Campus vanuit de lucht

‘Google Park’: Google wil ook een opvallend hoofdkantoor met bomen

Google wil net als Apple een bizar nieuw hoofdkantoor in een parkachtige omgeving. 'Google Park' wordt een soort tent op palen met café's, wandelpaden en veel bomen.

Terwijl Apple kiest voor een ruimteschip, heeft Google een heel ander idee voor een opmerkelijk nieuw hoofdkantoor: een gigantische tent op palen. De plannen van Google’s nieuwe hoofdkantoor in Mountain View laten zien dat de zoekgigant ook kiest voor een parkachtig landschap met café’s, zitjes en wandelpaden.

Google Campus vanuit de lucht

Google’s nieuwe hoofdkantoor
Apple’s ruimteschip was maandenlang het meest opmerkelijke bouwproject in Silicon Valley, maar Google zou wel eens het stokje kunnen overnemen. In een serie tekeningen laten ze zien hoe het nieuwe Google-hoofdkwartier eruit moet gaan zien. Op 7 maart vond een publieke zitting plaats, waar bezorgde burgers hun verhaal konden doen. De gemeenteraad van Mountain View moet nu stemmen of de bouwwerkzaamheden van start kunnen gaan. In 2015 wilde Google al beginnen met het nieuwe hoofdkantoor, maar de gemeente verkocht het beoogde stuk land aan LinkedIn.

Google Campus in Mountain View

Het ‘Google Park’ zal bijna 60.000 vierkante meter groot zijn. Het ziet eruit als een gigantisch tentdak op palen. Het dak zal net als bij Apple worden voorzien van zonnecellen met lichtstraten om te zorgen dat er daglicht binnenkomt.

Google Campus ziet eruit als een tent

Het gaat om de ‘Charleston East’-campus in Mountain View, die uit twee verdiepingen zal bestaat. Het hoogste punt is 34 meter hoog, wat normaal gesproken voldoende zou zijn voor een flatgebouw van 10 verdiepingen. De campus zal geopend worden voor het publiek en bevat – net als bij Apple – een park, een plaza waar je kunt rondhangen en publieke voorzieningen. Er komen ook café’s en shops, zodat het geen verlaten kantoorpark wordt. Dat is een verademing, want wie wel eens een Silicon Valley-geektour heeft gedaan zal gemerkt hebben dat je bij de meeste kantoorparken als bezoeker niet welkom bent.

Google Campus vanaf de straat

Paadjes tussen de paviljoens zijn bedoeld om in de openlucht te overleggen en samen te werken. Ook komt er een beeldentuin met kunstwerken “zoals op het Burning Man-festival”, die je gewoon mag aanraken. Google heeft een vogeldeskundige ingehuurd om te voorkomen dat vogels zich te pletter vliegen tegen de ruiten. Voorlopig kan het nog wel even duren voordat ‘Google Park’ open gaat en z’n uiteindelijke naam krijgt, al lijkt Google aan te sturen op Charleston East, een verwijzing naar Charleston Road, waar het kantoor zal worden gevestigd en kruist met Amphitheatre Parkway.

Google Campus

Apple’s nieuwe hoofdkantoor gaat al in april open voor medewerkers. Later dit jaar zal ook het Steve Jobs Theater op het terrein worden geopend, waar toekomstige productpresentaties zullen plaatsvinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2017, 12:51
Categorie Achtergrond
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.