Apple Park gebouw met bomen.

Apple Park met Steve Jobs Theater is de nieuwe naam van Apple Campus 2

Apple heeft het nieuwe kantoor Apple Campus 2 omgetoverd tot Apple Park. De nieuwe locatie zal in april geopend worden, waarna de werknemers hun intrede maken. Ook is er een Steve Jobs Theater.

Apple is al een hele tijd bezig met de bouw van de nieuwe Apple Campus. We hebben al veel afbeeldingen en video’s voorbij zien komen van de Apple Campus 2, maar vandaag heeft Apple bekendgemaakt dat het nieuwe hoofdkantoor door het leven gaat als Apple Park. Het nieuwe hoofdkantoor wordt in april geopend voor werknemers.

Apple Park gebouw met bomen.

Apple Park opent in april

De nieuwe campus van ruim 700.000 vierkante meter groot zal na een lange periode van aanbouw in april geopend worden. Vanaf dat moment nemen de eerste werknemers hun plek aan op de nieuwe Apple Campus 2 Apple Park. In totaal nemen ruim 12.000 werknemers een plek in de nieuwe locatie. De verhuizing zal ongeveer zes maanden duren, waardoor de complete verhuizing in oktober afgerond moet zijn.

Steve Jobs Theater in Apple Park

Aanstaande vrijdag 24 februari zou Steve Jobs 62 jaar geworden zijn. Om Steve Jobs te herinneren benoemt Apple het theater op het Apple Park dan ook tot het Steve Jobs Theater. Dit theater wordt later in het jaar geopend en bevat in totaal 1000 zitplaatsen. Het gebouw is een grote glazen cilinder en is gevestigd bovenop een berg. Dit is het hoogste punt in het Apple Park.

Apple Park Steve Jobs Theater.

Behalve de plek voor werknemers en het nieuwe theater, bevat het Apple Park ook een centrum voor bezoekers. Hier vind je dan ook een eigen Apple Store en een café dat vrij te bezoeken is voor het publiek. Er is ook een fitness center voor werknemers van bijna 10.000 m2. Het Apple Park krijgt ook een Nederlands tintje, want de Nederlandse meubelfabriek Arco heeft de tafels voor het nieuwe kantoor gemaakt.

In het persbiricht benadrukt Apple ook de duurzaamheid van het hele complex. De campus draait volledig op duurzame energie. Op de locatie lag eerst 500.000 m2 aan asfalt, dat nu dus vervangen is door groene gebieden, bossen en grasvelden. Op het complex staan meer dan negenduizend bomen die ook nog eens tegen droogte kunnen. Het gebouw is ook voorzien van zonnepanelen en is één van de grootste installaties voor zonne-energie ter wereld. Het gebouw is ook qua ventilatie geoptimaliseerd, waardoor er gedurende negen maanden per jaar geen airco of verwarming nodig is. Het hele complex is gebouwd in samenwerking met Foster + Partners.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.