Google Trips.

Google Trips voor iOS wil je allesomvattende reisgids zijn

Heb je een vakantie gepland, maar heb je nog geen idee wat je allemaal moet gaan doen? De nieuwe Google Trips-app moet het makkelijker maken om bezienswaardigheden te plannen, restaurants te vinden en geeft algemene informatie over je geplande reis.

Google Trips.
Een uitje plannen kan een heel karwei zijn, helemaal als je naar een plek gaat waar je nog nooit eerder geweest bent. Google Trips is een nieuwe app die informatie geeft over bezienswaardigheden bij je eerstvolgende bestemming. De app maakt een verdeling tussen dingen die je kunt doen, restaurants die je kunt bezoeken en hoe je je het beste kunt verplaatsen in bijvoorbeeld een grote stad. Daarmee is het een heel complete app.

Google Trips wijst je de weg

Zodra je Google Trips opent, krijg je direct een melding om in te loggen met je eigen Google-account. De app kan dan je Gmail-account bekijken en mails scannen naar geplande trips. Heb je bijvoorbeeld een vliegticket geboekt of hotelkamer gereserveerd, dan wordt automatisch een trip aangemaakt. Deze functie staat standaard aan zodra je inlogt met je Google-account, dus vergeet dit niet uit te zetten als je dit liever niet wil.

Uiteraard kun je ook zelf handmatig een trip invoeren. Voer een locatie in, zoals een grote Europese stad. Vul eventueel in wanneer je reis gepland is en je kunt vanuit de app verder je complete reis inplannen. Het handige is dat je alle gegevens van een stad van tevoren kunt downlanden, zodat je tijdens je reis geen constante verbinding nodig hebt. Het downloaden van de gegevens van Barcelone vereist bijvoorbeeld zo’n 200MB. Gedurende je reis geeft de app vervolgens ook suggesties op basis van je locatie, het weer en moment van de dag. Dit moet je helpen bij het plannen van je dag, zodat je geen belangrijke dingen hoeft te missen.

Google Trips bekijkt je email. Google Trips met Barcelona.

Ook qua restaurantinformatie kan Google Trips van pas komen. De app geeft alle nuttige info, zoals een routebeschrijving, het telefoonnummer en de openingstijden. Het menu of type restaurant is niet direct af te leiden, maar de gebruikersreviews geven wel aan hoe het restaurant in de smaak viel. Je kunt ook niet sorteren op type restaurant, waardoor dit voor de wat moeilijke eter een wat minder handige functie is. Tot slot vind je in de app nog allerlei andere handige informatie, zoals het lokale nummer voor noodgevallen, een lijst van Engels-sprekende doktoren en klinieken en informatie over drogisterijen en apotheken.

Bezienswaardigheden in Google Trips. Google Trips geeft advies voor vervoer.

Google Trips is gratis beschikbaar, maar is alleen geoptimaliseerd voor de iPhone. Er is bijvoorbeeld geen Apple Watch-app, waardoor je tijdens je reis wel vaak je iPhone uit je broekzak moet halen om op zoek te gaan naar een leuke bezienswaardigheid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2016, 18:59
Categorie Apps
Onderwerpen google, reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.