Meer kwijt in 140 tekens van Twitter.

Twitter laat je nu meer zeggen in 140 tekens

Wil je een foto, video, poll of gif delen via Twitter? Dan kun je daar vanaf vandaag meer tekst aan toevoegen. Bijlagen als afbeeldingen en polls worden tellen niet meer mee voor het maximum van 140 tekens. Hierdoor kun je meer eigen tekst aan je tweet toevoegen.

Meer kwijt in 140 tekens van Twitter.
Als je veel te vertellen hebt op Twitter met bijvoorbeeld een afbeelding, gif of geciteerde tweet, is er een stuk minder plek om je eigen woorden kwijt te kunnen. Dit soort extra inhoud van een tweet wordt altijd meegerekend bij het maximum van 140 tekens, maar vanaf nu past Twitter dit aan. Twitter is namelijk gestart met de uitrol die langere tweets mogelijk maakt, doordat afbeeldingen, polls en andere content niet meer meegerekend wordt.

Bijlagen niet meer bij 140 tekens op Twitter

Elke bijlage die je bij een Tweet deed, of dit nu een afbeelding, video, gif of poll is, werd voorheen meegeteld bij het maximum van 140 tekens. Het was daardoor vaak lastig om je volledige eigen tekst aan een enkele tweet toe te voegen, waardoor vervolgtweets vaak nodig waren om je volledige verhaal te vertellen. Vanaf nu is Twitter begonnen met de uitrol die langere tweets mogelijk maken, want dit soort bijlagen worden niet meer meegeteld in het maximum van 140 tekens. In onderstaande tweet met gif laat Twitter zelf zien welke content nu buiten het maximum van 140 tekens valt. Links die je deelt tellen nog wel mee in de limiet van 140 tekens.

Twitter kondigde de wijzigingen al eerder aan, maar het bedrijf is nu pas gestart met de uitrol van deze wijziging. In de toekomst zouden ook vermeldingen in antwoordtweets niet meer meetellen, maar dat is op dit moment nog niet het geval. Eerder werd het bovendien al mogelijk om jezelf te retweeten zodat je je eigen tweets nog onder de aandacht kunt brengen.

Twitter-apps van andere partijen moeten wel bijgewerkt worden voor deze functie. Zodra je een langere tweet bekijkt in bijvoorbeeld Tweetbot, wordt de tweet halverwege afgebroken en verder gelinkt naar de website van Twitter waar je de tweet verder kunt bekijken. In de iOS-versie (link) moet de mogelijkheid om langer te tweeten wel gewoon al mogelijk zijn. Bovendien worden langere tweets daar ook correct weergegeven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2016, 19:32
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.